Flachau in SalzburgerLand: waarom het in de zomer leuker is dan in de winter

Oostenrijk, SalzburgerLand, 21 mei 2024, door Isa de Laat

Flachau in SalzburgerLand: waarom het in de zomer leuker is dan in de winter

Oh Flachau, wat ben je heerlijk in de winter. Pin ons er niet op vast, maar misschien vinden we je nog wel leuker in de zomer. Dan hebben we de bergtoppen toch wat meer voor onszelf, zijn de alpenweiden idyllischer en is er gewoon wat meer te doen. Waar we in de winter de kids in een skiklasje stoppen (sorry not sorry), is een vakantie in Flachau met het gezin in de zomer echt even samen zijn.

Vamos naar Oostenrijk, SalzburgerLand om precies te zijn en de regio Flachau om nog preciezer te zijn.

Meer SalzburgerLand in de zomer? Lees ook de andere artikelen. 

SalzburgerLand

SalzburgerLand

Man o man wat heeft SalzburgerLand een eindeloos wintersportplezier. Maar dat gaat zeker ook op voor de zomer. Sowieso leuk om eens in de zomer naar een wintersportgebied te gaan, want die gondelen worden dan ook aangezwengeld voor een dosis plezier waar je in de winter niks van meekrijgt. Denk aan wandelen, hiken, karten, klimparcours en ga zo maar door.

 

En ook de berghutten draaien gewoon door met lokale gerechten, biertuinen en terrassen (pluspunt: meer garantie op zon nu, dan tijdens je wintersport). En die fijne hotels en appartementen in de winter? Die zijn misschien zelfs wel betaalbaarder in de zomer.

Jaaa dag, hoezo kun je Flachau niet vergelijken met een strandvakantie? Nee ok, moet je ook niet willen. Maar een duik in een bergmeer in plaats van volle zee, het beklimmen van de mooiste bergtoppen in plaats van zandwaaiende duinen en (e-)biken in plaats van uren in een warme auto naar de volgende hotspot is toch veel beter?

Flachau staat bekend om zijn prachtige alpenweiden, die vooral populair zijn bij gezinnen. Wandelen in deze regio betekent meer dan je ene voet voor de andere zetten, want Flachau is een wandelbestemming die tot de beste van Oostenrijk behoort. Zo heb je de Marbachalmen, een wandeling langs een kristalheldere bergbeek en op bergen zoals de Grießenkar, de Lackenkogel of de Spirzinger kun je tot een hoogte van meer dan 2000 meter wandelen. Goede wandelschoenen aantrekken bij de kids en misschien lopen ze zelfs mee. Anders schieten de gondels (Startjet 1 en 2) je zo het wandelgebied in. Bij die gondels is overigens meer te beleven. Zo vind je het gezinsvriendelijke Flori’s avonturenparcours bij het bergstation Starjet 1 met leuke puzzels en speelstations voor je kids. Nog meer actie? Naast mountainbiken kun je bijvoorbeeld ook doen aan raften, canyoning, klimmen, stand-up paddling en bergkarten.

Vakantie geboekt? Check ook de Flachauer Sommer Card, met een uitgebreid activiteitenprogramma voor gezinnen.

Eten, drinken & overnachten

Eten, drinken & overnachten

Onze buik gaat rommelen van actie. En onze buik gaat ook rommelen van al het steengoede eten in de bergrestaurants van Flachau. Op heel (lees: echt heel) veel plekken in Flachau kun je een goede bodem leggen met een lokaal diner/lunch/ontbijt whatever. Dat eten nuttig je met een nog beter uitzicht. Foodcoma gegarandeerd en daarvoor hebben we dan weer een goede slaapplek nodig. Gelukkig weten ze daar ook wel raad mee hier.

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Grote kans dat we sowieso te vinden zijn in SalzburgerLand deze zomer. Nog leuker als we de portemonnee daar niet voor hoeven te trekken. SalzburgerLand geeft maar liefst zeven(!) zomervakanties weg voor twee personen in een 4****hotel, inclusief ontbijt en diner. Meedoen is easy peasy: Vul via de link de vraag hieronder in, maak de slagzin af en stuur je inzending in.

De vraag is: uit hoeveel etappes bestaat de Salzburger Almenweg? 17, 25 of 350? En de slogan die je af moet maken is: Ik wil op vakantie naar SalzburgerLand, ……………………….. (max. 10 woorden)

Je kunt meedoen tot 30 juni 2024.