Oostenrijk31 januari 2023, door Isa de Laat

Zomer of winter in de Oostenrijkse Alpen? Stop met zoeken, Hotel the cōmodo is de naam

Oostenrijk, 31 januari 2023, door Isa de Laat

Zomer of winter in de Oostenrijkse Alpen? Stop met zoeken, Hotel the cōmodo is de naam

Alleen de winter naar de Alpen? Nope, we willen all year long. Aan de omgeving zal het niet liggen (duhh), maar een knap hotel zoeken is niet altijd makkelijk. Natuurlijk moet een hotel praktisch zijn, maar we willen de ogen ook trakteren. Problemen opgelost, stap binnen bij the cōmodo in de Oostenrijkse Alpen (Bad Gastein).. Kun je je weer storten op de omgeving. Oké en op het hotel, want dat is ook niet de minste. Dus ga je naar de Oostenrijkse Alpen? Stop met zoeken, Hotel the cōmodo is de naam.

Boetiekhotel the Cōmodo

Boetiekhotel the Cōmodo

Het hotel is open sinds eind januari 2023 en dat we fan zijn is je misschien al duidelijk. Why? Boetiekhotel the cōmodo in de Oostenrijkse Alpen is een gedurfd designhotel van het merk cōmodo (more to follow) en dat is overal terug te zien.

Vroeger was het een oude kliniek, maar tegenwoordig hangt er een mid-century vibe. Om het nog wat duidelijker te maken: het is een designhotel met 70 kamers die vanaf de opening in januari het hele jaar beschikbaar zijn (hallo zomerwandelingen en hallo winterpret). Dit allemaal gelegen in Bad Gastein. En dat is sowieso al een erg fijne plek voor zowel zomer als winter.

Ok, terug naar het hotel. Kunst speelt hier de hoofdrol met een mix van oud en nieuw. Duurzaamheid en zelfvoorziening staat hoog. Denk aan thermaal water voor spa-behandelingen met eigen bergbron.

Wat een hotel in de bergen altijd zo fijn maakt, is wanner de lobby een huiskamerachtige ruimte is. Slaan ze hier toch echt wel de spijker op de kop. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, iets te drinken en samen te komen (met open haard – is het al winter?).

When we in de Alpen zijn, dan willen we goed eten. Ook check hier. Het restaurant heeft zelfs een uitzicht op de bergen. Daar zit je dan met je biologische wijn, klassieke cocktail en Oostenrijkse gerechten (met modern tintje) in een  ‘farm-to-table‘ concept. Alles lokaal, want ver hoef je niet te zoeken op deze locatie.

En dan wijden we nog aandacht aan de extra’s. Tikkeltje luxe, maar er zijn co-working ruimtes, een fitness-en yogastudio en een boetiek bioscoop. In de spa (compleet met behandelkamers, twee sauna’s en een binnen- en buitenzwembad) worden behandelingen gegeven.

Het in Berlijn gevestigde bureau weStudio, met Piotr Wisniewski als hoofdontwerper, is verantwoordelijk voor het architectonisch concept, masterplanning en interieurontwerp.

En mocht dat allemaal vervelen, sowieso niet, maar ok nog iets leuks: omdat kunst een hoofdrol speelt in the cōmodo, hebben het Berlijnse duo Gosia Warrink en Katja Koeberlin van AMBERDESIGN unieke kunstwerken voor het hotel gemaakt.

the cōmodo