14 april 2024, door Sascha Laks

Waar reist team Barts Boekje deze zomer heen? (zomerplannen 2024 editie)

14 april 2024, door Sascha Laks

Waar reist team Barts Boekje deze zomer heen? (zomerplannen 2024 editie)

Of je nu bij de kapper, in de sportschool of op kantoor bent, er is geen een vraag die vaker terugkomt dan 'waar ga je deze zomer heen?'. Zomerplannen worden natuurlijk gemaakt in de winter (of lente, voor hen die van last minute houden). Ook hier op Barts Boekje HQ vliegt de vraag ons om de oren. En Bart zou Bart niet zijn als we onze zomerplannen niet zouden delen (inclusief onze tips).

Daarom zetten we de zomerbestemmingen van team Barts Boekje voor jullie op een rijtje:

 

 

 

Isa | Werken vanuit buitenland

Isa | Werken vanuit buitenland

De bestemming van de zomervakantie is nog onbekend. Een totale luxe, want dit half jaar werk ik aan Barts Boekje vanuit het buitenland. Japan en de Filipijnen (op Instagram @bendevanbart kun je deze reis volgen) staan voor de eerste maanden op de planning. Het idee is om daarna vier maanden naar Australië te vertrekken, maar wanneer het bij ons zomer is, is het daar natuurlijk winter. In de Gold Coast is het dan nog wel lekker weer, dus met een beetje puzzelen wil dat lukken. Mijn vriend en ik moeten alleen nog even uitzoeken hoe het met huren van een woonruimte en de werkplekken daar zit (alle tips zijn welkom!). Zodra dat rond is, dan horen jullie het hier van mij ;).

Als ik in Nederland was geweest, dan stond een tripje naar de actieve bestemming SalzburgerLand hoog op de bucketlist.

 

Rosa | Ibiza

Rosa | Ibiza

Whoah, we’re going to Ibiza, en ik kan niet wachten! Voor ons is Ibiza de vaste stek. Elk jaar met de hele familie en aanhang naar ons heerlijke huis. Voor ons niet de zon, feest, zuipvakantie maar juist heerlijk de rust opzoeken! De ochtend beginnen we met een duikje aan het strand bij Portinax en na een hele middag lekker zonnen gaan we lunchen bij Los Enamorados, by far onze favoriete spot! Vervolgens hup de auto in naar huis om onze hakjes aan te trekken voor een heerlijk diner bij La Paloma en daarna toch stiekem richting Hi Ibiza voor dansjes, drankjes en nog meer dansjes. In Augustus vertrek ik met mijn vriendinnen richting Split, Kroatië. Vooral feesten is waar we zin in hebben maar we willen ook nog een beetje cultuur snuiven. Split leek hier ons een uitstekende plek voor! We hebben nog geen activiteiten op de planning staan maar er komt vast nog een lijstje van BartsBoekje online. Die ga ik zeker goed door lezen voordat ik het vliegtuig in stap.

Sascha | Het Zwarte Woud, Duitsland

Sascha | Het Zwarte Woud, Duitsland

Afgelopen twee jaar heb ik samen met mijn vriend een roadtrip gedaan door het gebied Les Landes en daarna steeds verder het Baskenland in. We hadden de surfboards op het dak gebonden, de tent en de hele mikmak in de achterbak gepropt, en met een overvolle auto, want ja your girl loves herself a bit of glamour, richting la Douce France. Hoewel dit een geweldig leven is, namelijk op repeat: wakker worden in je tentje, surfen, baguette op het strand, de after-surf douche, en dan wijn drinken op de boulevard. Maarrr… het is deze zomer tijd voor iets anders. Richting het Duitse! Want hiken it is. Ook dit jaar weer met de auto, want kamperen is voor mij het aller aller leukste, gaan we richting het Zwarte Woud. Als hike level: beginners, gaan we, met onze nieuwe wandelschoenen, de paden van het mooie Zwarte Woud betreden. Meer heb ik niet nodig in de zomer van 2024, sunrise, pretzel in de rugzak, hiken (niet te vergeten) en dan jezelf belonen met wijn en kaas na afloop. Heerlijk.

 

 

 

Demi | Amsterdam

Demi | Amsterdam

Laat dat nou eens een leuke vakantiebestemming zijn, in ‘eigen land’. Recentelijk ben ik verhuisd naar Bali, dus voor mij staat er een retour ticket naar Amsterdam op de planning voor deze zomer. Hartstikke heerlijk hier natuurlijk, opstaan met verse kokosnoten en eindigen met zonsondergangen op het strand, maar er is stiekem toch soms niks leukers dan een Amsterdamse zomer? Op Bali hebben we geen agenda, heb ik geleerd, dus nog niks concreets op de planning, buiten uiteraard heel veel tijd doorbrengen met mijn vrienden en familie. Toch ben ik stiekem af en toe een blik aan het werpen op Nieuw in Amsterdam om alvast wat inspiratie op te doen over wat er allemaal te beleven valt in Amsterdam deze zomer. Een plek waar je me sowieso kunt vinden is op het strand van Scheveningen, dichtbij mijn hometown Den Haag. Of op één van deze stranden, en dan in het specifiek bij de Branding. Favo strandtent for life!

Sanne | Verenigd Koninkrijk

Sanne | Verenigd Koninkrijk

Een ‘echte’ vakantie hebben we deze zomer niet gepland, omdat we in het najaar naar Yorkshire in de UK verhuizen: dat wordt de hoofdfocus dit jaar. Maar omdat dit werk fantastisch is, betekent dat gelukkig niet dat ik nergens meer kom! Op de planning staat een weekendje naar de Ardennen, een toffe reis naar Madeira, plus drie van onze vrienden hebben in 2024 een destination wedding: één in Yorkshire, één in Praag en de laatste op Sicilië. Medelijden hoef je met ons dus niet te hebben. Als alles straks loopt en staat, dan willen we weer heel graag terug naar Sud Tirol in Italië. Dat gebied heeft alles: zon (of sneeuw), bergen, meren, lekker eten en ontzettend veel leuke activiteiten. Maar goed, dat zijn dan al de plannen voor 2025!

Gina | Japan

Gina | Japan

Voor deze zomer staat daarom Japan op de planning. We beginnen de reis in Tokio, waar we vanuit daar met de snelle kogeltrein de reis voortzetten naar Kyoto. Deze kogeltrein brengt je binnen no-time van plek naar plek. Eenmaal aangekomen in Kyoto mag natuurlijk een bezoek aan de welbekende Fushimi Inari Taisha niet ontbreken. Hoe we daarna de reis verder voortzetten? Dit zijn we nog aan het uitstippelen. So to be continued ;)

 

Juul | Portugal & Amsterdam

Juul | Portugal & Amsterdam

Mijn zomerplannen zijn dit jaar nog net zo veranderlijk als het Nederlandse weer en nog weinig is set in stone. Wel ideeën genoeg! Een tijdje naar de vaste stek in Portugal staat in ieder geval op de planning voor een goede dosis zonnen, surfen, eten, lezen, luieren – kortom, genieten van het goede leven in al zijn glorie. Maar dat is niet alles. Ook staan er twee weken vakantie in eigen land met zus op het programma in een huisje pal op het strand *doet schietgebedje voor goed weer*. En alle vriendjes en vriendinnetjes mogen langskomen! De grotere reisplannen zijn even geparkeerd tot na de zomerse drukte. Want wie heeft ver nodig als Amsterdam in de zomer transformeert tot de fijnste plek op aarde?

Teun | Aan het water

Teun | Aan het water

Deze zomer ben ik veel te vinden aan de Costa del Sloterplas om te werken bij Boothuis, een van de fijnste plekken om tijdens de Amsterdamse zomers te vertoeven. Verder ben ik van plan nog wat zon en zee mee te pakken aan de kust van Frankrijk of Spanje, maar het is nog een verrassing waar dat precies zal worden. Vorige zomers bracht ik door in het Baskenland en in Normandië, dit jaar kom ik hopelijk nóg iets zuidelijker terecht. 

Anouk | Oost west thuis best

Anouk | Oost west thuis best

Eigenlijk staat er voor nu nog weinig op de planning en dat is ook gewoon helemaal prima! Alhoewel ik over zoveel leuke dingen mag schrijven (wat een fijne baan, zullen we maar zeggen) er moét haast wel een reis komen. Waar het in huis dan wel eens over gaat? Lissabon, Porto of Madeira zijn favorieten. Misschien een paar dagen weg, maar vooral heel veel genieten van het ‘oost west, thuis best’.

Ik ben vooral een genieter van de vakanties buiten de vakanties om. Snap je hem? Goedkoper, rustiger en vooral ook wat minder warm. Dol op steden(trippen), dus het zit er zo maar eens in dat we dat dit jaar weer gaan doen met vriendlief, maar dan na de zomervakantie. Dromen? Op bezoek bij mijn beste vriendin in Australië. Of of of, een andere lieve vriendin bezoeken die in Parijs woont, maar gelukkig is dat altijd nog mogelijk. Genoeg te doen!

Romy | Overal en nergens

Romy | Overal en nergens

Deze zomer blijf ik voor een keer wat dichter bij huis. Binnenkort ga ik eerst een ontspannen weekendje weg naar de Drentse bossen met een boel gezellige vriendinnen, naar het schattige Bed & Boshuisje. In de piek van de zomer ga ik, zoals elk jaar (mits vriendlief en ik niet naar verre oorden trekken), met een grote groep vrienden op avontuur in de Ardennen, natuurlijk in een van de top accommodaties van Ardennes-Etape. Inspiratie nodig? Op naar de Ardenne! 

Hoewel het nog niet helemaal vaststaat, hoop ik in het najaar op een hiking trip te gaan. We denken aan de Dolomieten in Italië, maar Zwitserland is ook mooi. Of misschien Oman? Of het Atlasgebergte in Marokko? Zoveel keuzes, het is moeilijk kiezen!

Maartje | Bali | Barcelona | Kreta | Zakynthos | Ibiza | Breda | Portugal | Mallorca

Maartje | Bali | Barcelona | Kreta | Zakynthos | Ibiza | Breda | Portugal | Mallorca

Ieder jaar denk ik… Laten we deze zomer óók weer eens in NL blijven – zo gek was dat in die Corona-ellende niet. En toch… het bloed kruipt waar het gaan en kan, met als gevolg dat we weer lekker vol zitten deze zomer. En dan moeten we ook nog gaan verhuizen! We beginnen in april met die ‘zomer’, want waarom ook niet. First stop: Barcelona en daarna meteen door naar Kreta, met een vriendin en onze vrienden van ByJune (TIP TIP TIP!!!). In mei naar Bali (als half hip Amsterdam er zit, kunnen we natuurlijk niet achterblijven), en ook nog naar Zakynthos (oeps). Tuurlijk ook Ibiza en Mallorca, we verhuizen naar Breda, gaan een stukje roadtrippen door Portugal en eindigen de zomer in onze favoriet de Hillside Beach Club in Turkije.
Wel een gek idee dat we voor het eerst in een hele lange tijd niet naar Frankrijk zullen gaan… Ach, dat komt in 2025 vast wel weer een keer! Al onze vakantie-avonturen volgen? Zie @bartsboekje!

Vorig jaar deze we o.a. deze plekken aan – stuk voor stuk tips: Sani Resort, bekroond als ‘World’s Leading Family & Beach Resort’ in de World Travel Awards. Marrakech was ook echt weer de droom, en we zouden het liefst elk jaar ook naar de Spaanse Emporda regio gaan, én naar Zuid-Frankrijk.

Marcelle | Dordogne

Marcelle | Dordogne

Inmiddels wonen wij al 7 jaar in Zuid-Afrika en tijdens de Europese zomer (Zuid-Afrikaanse winter) gaan we altijd op familie & vrienden bezoek in Nederland & Frankrijk (mijn schoonouders zijn naar Frankrijk verhuisd). Nu hebben wij tegenwoordig een gezin met twee jonge kids en onze eigen rituelen, dus lijkt het mij ook fijn om vlakbij mijn schoonfamilie iets te huren voor een gedeelte van de vakantie. Toevallig kwam ik via vrienden terecht bij Petite Vallée en hebben we een heerlijk huis geboekt, op 30 minuten afstand van schoonfamilie. Kunnen wij hen ook eens uitnodigen. Een nieuwe kindvriendelijke plek is het deze zeker, zo organiseren ze pizza night voor de kleintjes, zin in! Ook heb ik mijn vriendinnen laten weten dat wij daar zitten, mochten zij langs willen komen.

Op de weg terug gaan we net als vorig jaar langs Disneyland Parijs. Vorig jaar was ik nog zwanger, dit keer met twee kids. We willen hier een jaarlijkse traditie van maken. Want so far denk ik wel de meest gelukkige dag van mijn dochter in haar leven en wij voeden dat natuurlijk ook als echte Disney fans. Verder regelen we altijd een huizenruil met Nederland, dus dit keer ook.

 

Nina | Costa Blanca

Nina | Costa Blanca

De zomervakantie is voor bijkomen in ons tweede thuis aan de Costa Blanca. En nee, dan hebben we het niet over balkonia in Benidorm, maar cruisen van baaitje naar baaitje, bij de kleine stadjes Javea en Moraira. Eigenlijk een tip die we liever voor onszelf houden, dus niet verder vertellen dat het hier heerlijk vertoeven is. Van hippe restaurants als Casa Oller tot witte historische dorpjes en eten op het strand bij Cala Clemence. Ja, het is er gezellig druk in de zomermaanden, dus een eigen zwembad bij je vakantiehuis is geen overbodige luxe.

Merche | Platja d’Aro, Spanje

Merche | Platja d’Aro, Spanje

In de zomerperiode woont een deel van mijn Spaanse familie in de kustplaats Platja d’Aro in Catalonië, Spanje. Je kent de plek misschien wel, want overal waar je komt zie en hoor je Nederlanders. Voor mij is Platja d’Aro een hele bijzondere plek, waar ik al mijn hele leven lang kom en waar ik zoveel fijne herinneringen heb aan het strand (Cala Rovira is favoriet!), etentjes met de familie en bijzondere dagen vol zon en plezier. Voor deze zomer ben ik nog op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming waar ik met mijn vriend heen kan (Rein, laten we nou toch gewoon naar Lissabon gaan?), maar Platja d’Aro is altijd mijn plan B. Een tip: de Camí de Ronda, oftewel de wandelroute die je langs de Costa Brava brengt. Voor fantastisch uitzicht en jaloersmakende huizen loop je de route van Platja d’Aro naar S’Agaró, die ook voor de minder ervaren wandelaars prima te doen is. Genieten!

Bo | Slenterend in de camper naar de zonzonzon

Bo | Slenterend in de camper naar de zonzonzon

Kamperen is leuk en hot en de camping-game is real. En eerlijk? Zo heerlijk. Deze zomer stappen we de camper in – destination unknown – en we kunnen vervallen in clichés als ‘je vakantie is al begonnen zodra je instapt’. Of: ‘de reis is de bestemming’. Bladiebaldiebla. Maar toch, echt waar. Waar de camper ons heen zal brengen? We zullen zien. Mogelijk naar kampeerland Frankrijk, waar Huttopia-campings altijd een goed idee zijn; niet te commercieel, niet te hysterisch en omringd door natuur. Rust en ruimte. En als je, mogelijk net als wij, doorreist naar de oh zo geliefde Côte d’Azur, vergeet dan niet om naar camperplaats Les Tamaris in Ramatuelle te gaan. Voor nop – oké, een paar luttele euro’s – zet je je busje pal aan zee. Dit is een niet-verder-vertellen-tip, want reserveren doen ze hier niet aan. Op de bonnefooi it is. De kans is ook groot dat we net als vorig jaar belanden bij Les Prairies de La Mer in Grimaud. De droom, want onbeschrijfelijk knap. Met uitzicht op de baai van Saint-Tropez. Terugreizen via het Comomeer en oneindig veel pasta’s hier naar binnen slurpen, staat ook hoog op het wensenlijstje. Kortom: de opties staan nog open – geen boekingsstress met een bonnefooi vakantie –  maar dat het zon, zee, strand wordt met in de ene hand een glas bubbels en de andere hand een oester, dat is zeker. Het busje inladen en gogogo.

Janneke | Mallorca, Toscane en Sardinië

Janneke | Mallorca, Toscane en Sardinië

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, dus voor mij start de ‘zomer’ eigenlijk al in april. Ik begin in Mallorca, waar dit voor mij eigenlijk altijd een soort van homecoming is. Ik importeer hier ook een selectie wijnen van naar Nederland voor mijn website Grape Jane. Werk en vakantie in één dus. In mei/juni heb ik een Wedding in Toscane, waar ik heel erg naar uitkijk en ook om al mijn favorieten weer te bezoeken: Florence, Lucca, Montalcino – hier importeer ik de verrukkelijke Rosso en Brunello di Montalcino voor Grape Jane. Vervolgens eindigen we de reis met de ferry naar Sardinië, om vanuit daar weer terug te gaan naar Mallorca. En je gelooft het haast niet, maar na Mallorca gaan we waarschijnlijk weer terug naar Sardinië, om wellicht Capri en andere eilandjes te bezoeken met de boot. Helemaal zin in!

 

Madiana | Zon, zee en dansen in Sierra Leone

Madiana | Zon, zee en dansen in Sierra Leone

Freetown let’s go! Over een kleine drie weken vertrek ik met de familie, plus mijn vriend, plus héél veel vrienden, naar Sierra LeoneSierra le wat? Sierra Leone, hoofdstad Freetown, heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het is het geboorteland van mijn vader en ligt aan de westkust van Afrika. Het ligt in de buurt van Gambia en Ivoorkust, dat kennen de meeste mensen wel. Dit jaar hebben we iets groots te vieren, vandaar de grote opkomst. De villa van mijn vader, waar oneindig veel bloed, zweet en tranen in zitten, is namelijk na 10 jaar af. Drie weken in onze eigen stek (lees drie verdiepingen) met uitzicht op palmbomen en zee. En dansen tot de nacht valt, want de Gbane House moet gevierd worden en dat doen we natuurlijk op zijn Afrikaans. Drie weken lang zon, zee en gezelligheid. Ik kan niet wachten!