Spanje, Ibiza30 juli 2020, door Michel + Renske

Foodie workshops voor kids: Avocado kids Ibiza

Spanje, Ibiza, 30 juli 2020, door Michel + Renske

Foodie workshops voor kids: Avocado kids Ibiza

Wij begrijpen heel goed dat als je op vakantie bent, het best fijn is om de kroost zo heel af en toe even ergens te parkeren om zo zelf ongestoord van je welverdiende rust te genieten. Zo zijn de nannies met hun kleurplaten en facepaint - die je er in de zomermaanden in de fancy (Nederlandse) beachclubs vaak gratis bijkrijgt - onze grootste helden. Een briljant concept wat ons betreft waar ze in menig ander (vakantie)land nog een puntje aan kunnen zuigen.

Mocht je as we speak met de family op het witte paradijs zitten dat Ibiza heet, dan hebben we in dit kader de ultieme tip. Avocado Kids is waar je deze zomer moet wezen. Hiervoor hoef je niet naar een fancy beachclub, maar naar Santa Eularia. Want hier organiseren zij tijdens de zomermaanden op maan-, dins- en woensdagen foodie workshops voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

 

 

Avocado kids

Avocado kids

De hele ochtend gaan zij hier aan de slag met alles dat met eten en koken te maken heeft. Op een speelse manier leren de kids nieuwe keukenvaardigheden die vervolgens gebruikt worden om een ​​gerecht te maken. Er wordt gepraat over waar het eten vandaan komt, ze gaan samen de moestuin in en er worden tips gegeven om thuis te kweken. Ze leren omgaan met keukengereedschap en er worden grappige workshops georganiseerd, waaronder geblinddoekte smaaktesten. Aan het eind van de ochtend wordt de bereidde maaltijd uiteraard gezellig samen verorberd.

Mocht je liever privéles aan huis hebben is dat ook mogelijk, Avocado Kids biedt tevens sessies thuis aan. Voor deze workshops brengen ze zelf uiteraard alles mee wat nodig is voor de sessie.

Voor na de zomer heeft Avocado Kids nog een ander knap concept bedacht, vanaf september wordt namelijk hun maandelijkse thuis-bezorgd (op Ibiza) box gelanceerd. Deze eetbare onderwijsboxen moeten jou en je kinderen bij elkaar gaan brengen, zowel in de keuken als rond de tafel. Elke maand met een ander thema en boordevol leuke kook tips en tricks. In elke box zitten 4 verschillende receptenkaarten, die op termijn een receptenboek vormen. De box is maandelijks, maar ook eenmalig te bestellen, dus onthoudt deze vooral, voor het geval er toevallig een paar regendagen in je herfst- (of straks weer voorjaars-) vakantie zitten.

Voor wie een tripje naar het eiland er voorlopig helemaal niet inzit, zijn er ook altijd nog de wekelijkse online zoom cook-along live sessies te volgen. Denk aan bijvoorbeeld de breakfast special op zondagochtend, waarbij jouw kiddo’s zelf de ultieme banana pancakes leren bakken! Wij zeggen ontbijt op bed it is.