30 april 2020, door Maartje

Huis in een huis: hutten bouwen doe je zo!

30 april 2020, door Maartje

Huis in een huis: hutten bouwen doe je zo!

Je kunt ons nog meer vertellen, maar als we ons íets herinneren van vroeger, dan is het hoe te gek het was wanneer we hutten mochten bouwen. Echte hutten, om je in te verstoppen en waar je boekjes, kussens, spelletjes, en - belangrijk: iets te eten, in kon slepen. Hop, de hele inboedel in je wankele huis. En dan picknicken onder de lakens. Iets te smikkelen zoals Nutripops, recht uit het bakje. Of, als moeders geen rotzooi wil, een knijpzakje (die met appel en granen is hier favoriet), ook lekker. Maar het leukst is om in de tent te slapen natuurlijk! Mag best toch, papa en mama? Wij vinden van wel. Misschien nog even voordat school weer van start gaat? Om het thuis-blijven af te leren! Wat tips & tricks om je thuis-tent-huis optimaal (en ook nog aantrekkelijk) te maken.

De tuin in

De tuin in

Oke, wie een tuin, dakterras of patio heeft, heeft natuurlijk een voordeel te pakken: zoek de mooiste, grootste, liefst met een lekker oldskool/ vintage printje lakens op, span een stevig touw (echt een dik touw van de bouwmarkt, of zelfs een kabel) tussen twee punten. Daar gooi je je laken/ tafelkleed/ uit de kluiten gewassen lappen overheen (patchwork mag!) en zet ze met een paar wasknijpers vast. Een paar eenvoudige keukenstoelen maken de muren: kind kan de was doen.

Over de was gesproken… Mocht je echt een grote tuin hebben, schaf dan voor de lol weer eens een ouderwetse wasdroger aan. Zo eentje met een stok in het midden, en dan lakens taggen maar. Leuker wordt het niet.

(foto links @tessguinery, foto rechts @bycarolijn)

maar binnen kan ook!

maar binnen kan ook!

Regen? Geen probleem. Er is binnen ook vast een ergens een kabel aan vast te maken, toch? En dan geldt vervolgens gewoon exact hetzelfde als buiten: het is de stof die de tent maakt, en een zaklamp is al 100 jaar de beste uitvinding voor een spannende avond boekjes lezen.

Daarover gesproken: dit zijn onze lievelingsvoorleesboekjes, met zorg samengesteld door team Barts Boekje.

Geen ankerpunten? Dat is – sorry – nog steeds geen excuus. Met een paar eenvoudige latten en een enkele spijker fabriceer je in no time de basis voor een tent, en je kunt hem zo groot maken als je zelf wil. Terug naar de doeken en de wasknijpers en daar is je tent.

 

Veel plezier! Geniet er maar van, voordat ze weer naar school mogen.

on a final note...

on a final note...

We hadden het hier al eerder over @mer_mag (foto links). Zij schreef een compleet en verrukkelijk boek: PLAYFUL, Fun Things To Make With and For Kids. Al een paar jaar oud maar nog steeds spot on, juist nu.

En van een paar stokken (of latten), en een stuk touw maak je zo een (grote) geimproviseerde tipi. Zo een waar papa en mama ook in passen, wel zo gezellig.

Het plaatje wordt compleet met wat zachte matrasjes op de grond. Wij hebben de kussens van Madam Stolz en de matrasjes van Numero74 – die zijn perfect.

Overige foto’s via Pinterest