30 april 2020, door Maartje

Heel (klein) Holland bakt: dit zijn de coolste thuiskeukentjes

30 april 2020, door Maartje

Heel (klein) Holland bakt: dit zijn de coolste thuiskeukentjes

Weinig zo leuk als een klein mensje dat naast je staat te rommelen in de keuken als je aan het koken bent. In zijn of haar eigen keuken wel te verstaan. Geen betere investering - en dat hoeft echt niet zoveel te kosten - voor de kleine dan een keukentje op formaat, en geen leuker tijdverdrijf dan (samen!) die keuken helemaal naar smaak te maken. Dat doe je met je eigen keuken toch ook?

Klaar? Voeg dan meteen daad bij woord: de lekkerste eenvoudige recepten om met kind te maken.

De IKEA Hack

De IKEA Hack

Geen bekender mini-keukentje dan de DUKTIG van IKEA – wie kent ‘m niet. En wie heeft er niet al tig variaties op de keuken voorbij zien komen? Google IKEA DUKTIG hack en je verbaast je over de creativiteit. Geen paniek! Zelfs met een klein beetje pimpen kom je al een heel end. De basis:

  • Schroef de handvaten eraf en haal de ‘kookpitten’ en de wasbak uit het werkblad.
  • Schuur wat je wil schilderen licht op (niet te veel tijd aan besteden: tegen de tijd dat de verf gaat bladderen, gaat het keukentje waarschijnlijk toch de deur uit dus wees niet te streng voor jezelf), en schilderen maar!
  • Je kunt ervoor kiezen om alleen de deurtjes te schilderen, of alleen de onderkant maar alles schilderen geeft ook een mooi effect. Kies bovendien voor een mooie kleur die je daadwerkelijk in je huis wil zodat een en ander ook leuk is voor jezelf om naar te kijken.
  • Schaf (online) nieuwe handvatten aan: bijvoorbeeld van leer. Kost ongeveer 4 euro en je keuken is meteen cool! Of rijg zelf kralen aan een stevig koord en gebruik deze als handvat. Of scoor bij de bouwmarkt een paar wat je leuk vindt.
  • Schaf (online of in de bouwmarkt) zelfklevend folie met een printje aan, bijvoorbeeld met marmerlook. Hier beplak je eenvoudig het werkblad mee.
  • Het kraantje, de wasbak en de stang waaraan je pannenlappen o.i.d. kunt hangen spuit je met spuitverf in elke gewenste kleur. Goud bijvoorbeeld! Hoe chic.
  • De achterkant van het keukentje is standaard open. Hier kun je eenvoudig een dunne plaat achter bevestigen die je met een tegelmotief beplakt, bijvoorbeeld weer met plakplastic, maar behang kan natuurlijk ook.
  • Op het standaard keukentje zitten geen knoppen boven de ‘oven’: heel leuk om die er wel op te plakken of in te schroeven – geeft net dat beetje extra.
  • Zaag de hele bovenkant eraf en hang daar zelf een (rotan) plankje op!
  • Het is pas echt leuk als er ook daadwerkelijk wat te snacken in de keuken staat ;-). Wij hebben er een half blikje Nutripops in gezet: staat gezellig en het is een feest voor de mini.

Grof geschut

Grof geschut

Geen zin om te klussen, en wel wat budget dat in je zak brandt? Check dan deze te gekke ‘Farm to Table’ Kinderkeuken van KidKraft. Pretty awesome niet? De keuken heeft zelfs verschillende licht en geluid opties; mega like. Kost dat? 200 euro. Maar dan heb je ook wat.

Stukken voordeliger is de keuken van Wehkamp, perfect in een licht (wit), landelijk interieur. Sowieso een tip: op diezelfde site vind je meerdere originele kinderkeukens voor kleine prijzen.

Al is een van onze favorieten deze van HoutenSpeelgoed.nl

Waar de mini-masterchefs en sterbakkers goed toch zijn recht komen? In dit te knappe keukentje van Flexa. Net echt. O en check ook meteen even de leuke taart en het geniale setje vis en vlees van hout.

Geen plaats voor een ‘hele’ kleine keuken? Er zijn ook mini keukens. Deze via Smallable is smullen.

Maar wat gaan we maken dan? Met mama of papa als sous-chef on the side de allerlekkerste gebakken knutselwerkjes maken uit Mijn eerste Bakboek. Cheesecake, crumble of chocoladetaart – het wordt een bakfeestje. En daarvoor heb je natuurlijk wel een keukenschort, klopper, lepel, eierscheider en bakvorm in kinderuitvoering nodig voor een in tiptop uitgevoerde bak-show-spektakel. Laat het sympathieke Lilliputiens dat nu allemaal in huis hebben. Wij zijn fan!