Nederland, Rotterdam28 april 2022, door Iben Dekker

Visrestaurant Pesca Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 28 april 2022, door Iben Dekker

Visrestaurant Pesca Rotterdam

Handjes op elkaar: visrestaurant Pesca opent in september 2022 een gloednieuwe tweede locatie aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam. Die eerste locatie kennen we natuurlijk al en vinden we maar al te leuk en lekker. Pesca aan de Rozengracht in Amsterdam (voor als je het nog niet doorhad) is al een aantal jaren een favoriet visrestaurant. Niet zomaar eentje trouwens: het restaurant heeft een vismarkt; voorin zoek je een vis uit en even later ligt deze helemaal lekker bereid op je bord. En nu openen ze dus in centrum Rotterdam en we twijfelen er niet aan dat dit ook een succes wordt. Rotterdam, waarom? Als gevolg van een ongekende vraag, maar ook de leveringen vanuit het Rotterdamse Schmidt Zeevis, was uitbreiding naar de havenstad de logische volgende stap. Vinden wij ook, hieronder lees je nog wat meer.

Pesca Rotterdam

Pesca Rotterdam

Een leuk weetje is dat Rotterdam de stad is waar het avontuur van Pesca jaren geleden begon. Met deze uitbreiding gaan ze terug naar hun roots. Als gevolg van een ongekende vraag, maar ook de leveringen vanuit het Rotterdamse Schmidt Zeevis, was uitbreiding naar de havenstad de logische volgende stap. Na ontvangst neem je plaats aan de bar voor een aperitief. Na een minuut of tien aan de bar, word je verwacht in de vismarkt. Hier staan alle vissen en schelp- en schaaldieren voor de dag uitgestald met borden op de achtergrond voor de dagprijs. De medewerker in de vismarkt kletst de oren van je kop met de uitleg over de vissen en helpt je met je keuze. Denk aan: zalm, oesters, coquille,  softshell krab en dorade met groente van de barbecue. Het menu is iedere dag anders, dus garantie dat de vis in de vismarkt te vinden is kunnen we niet geven. Na het doorgeven van je keuze wordt de vis gewogen en op tafelnummer naar de keuken gebracht. Vismarkt check, door naar de wijnbar. Wijnbar check, dan mag je plaatsnemen aan je tafel.

Niet al te lang wachten en dan worden de happen naar je tafel gebracht. Leuke avond gegarandeerd. Oh en de locatie zich bevindt op de Botersloot 25, in de voormalige Spaarbank (leuk), in het centrum van Rotterdam.