Nederland, Rotterdam23 december 2023, door Iben Dekker

Restaurant OX Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 23 december 2023, door Iben Dekker

Restaurant OX Rotterdam

Pssst... In hartje Rotterdam, maar verborgen voor eigenlijk al het (winkelende) publiek, zit een spannend restaurant: OX. Een shared dining restaurant én cocktailbar geïnspireerd op de China. Ha! Nu al leuk, toch? De trip begint buiten, op zoek naar de entree. Binnen kom je in een donkere ruimte, spannend en vol met intieme hoekjes. Restaurant OX Rotterdam komt uit de koker van de horecagroep Mess, die je kunt kennen van The Suicide Club en Biergarten. Goed volk al met al. Op zoek? Je vindt restaurant OX ergens tussen De Hofbogen en Biergarten in, maar waar precies? Daar kom je pas achter als je een plekje aan tafel hebt bemachtigd (oké, we verklappen nog iets meer hieronder). Oh en het is een tijdelijke locatie, dus wacht niet te lang.

 

 

OX Rotterdam

OX Rotterdam

OX is gevestigd in hartje Rotterdam. “Een tijdelijke plek, met een blijvende ervaring”, noemen ze het zelf. Chef Alexander Wong heeft zich laten inspireren op de Maleisische Chinese keuken. Wat je kunt verwachten? Geen menukaart, want je krijgt het chefs menu aangeboden. Een voorbeeld? Ok dan. Het kan zo maar zijn dat je gerechten geserveerd krijgt die variëren van handgemaakte dim sum en gestoomde oesters tot twists op klassiekers als Babi Pangang en het three way egg. En de rode draad in de menukaart: shared dining (is immers het gezelligst toch).

 

De cocktailbar bij OX is niet te missen. Deze zou “iets nieuws in de Rotterdamse cocktailscene brengen”Zo heeft bartender Jaco een kaart bedacht waarin de Chinese sterrenbeelden zijn verwerkt, vertaald in kleuren, smaken en ingrediënten.” Daarnaast is er – voor de wijnliefhebbers- natuurlijk ook een uitgebreide wijnkaart van toepassing. Van woensdag tot en met zaterdag kun je bij OX aanschuiven.