Nederland, Rotterdam11 juni 2017, door Maartje

Garden of BIRD Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 11 juni 2017, door Maartje

Garden of BIRD Rotterdam

BIRD Rotterdam was al tijden een van onze meest favoriete bars in Rotterdam (lees dit lijstje Restaurants & Bars in Rotterdam vooral ook even), niet in de minste plaats vanwege de toplocatie in de stad: de Hofbogen. Rustig en nog altijd redelijk anoniem, en toch op 3 x struikelen vanaf het Centraal Station. O, en zon, veel zon. Plus Rotterdamse skyline-galore.

En nu heeft BIRD (restaurant, poppodium en club) wat nieuws in petto: een stadstuin. Wie ooit geweest is, bij BIRD, en zijn ogen even van de Hofbogen afgetrokken heeft om ze richting overkant te gooien, zag daar een grasveld. Welnu, precies dat stukje groen (een uniek stukje Roffa) behoort aankomende zomer tot BIRD-grondgebied. Garden of BIRD gaat de stadstuin heel toepasselijk heten. Een zomer lang. Tijdelijk, en daar moest een oplossing voor komen. Wat doe je dan in 2017 én in een havenstad als Rotterdam? Juist. Je scharrelt een paar oude zeecontainers op, laat ze in hun oorspronkelijke groen (past zo lekker bij de tuin), zaagt en boort en schuurt en timmert en zie daar: Garden of BIRD.

Tijdelijk dus, maar er is alles aan gedaan om Garden of BIRD tot de zomerklassieker van 2017 te maken. De verzameling containers die de basis van Garden of BIRD vormen, zijn volledig zelfvoorzienend en de veranda rond de container is gemaakt van hardhouten vloerdelen. Er komt een kruidentuin waar je zelf kruiden voor in je cocktail kunt scoren, de klassiekers uit de BIRD keuken zijn op het terras te bestellen en - en dat is leuk - iets bestellen van een van de andere Hofbogenzaken kan ook. Er is grafische kunst van kunstenaar en werknemer Jacco Bunt en het mag voor zich spreken dat de hele boel bijzonder instagrammable gaat worden. Vanaf 1 juli zijn ze open. Garden of BIRD