14 oktober 2019, door Maartje

Getaway Deluxe, 3 locaties door heel Nederland

14 oktober 2019, door Maartje

Getaway Deluxe, 3 locaties door heel Nederland

We zijn een beetje op de cabins van het creatieve, landelijke, oer-Nederlandse en toch internationaal ogende (want wie wist dat we zulke prachtige plekken hebben in eiland land?) van Getaway Deluxe. Dat is al zo sinds we de eerste, Cabin 1, ontdekten: via landwegen en uiteindelijk een zandpad kom je bij een luxe houten prefab-cabin van precies 42 vierkante meter in een weiland aan de rand van een bos. Meer rust, ruimte én van alle gemakken voorzien krijg je niet in eigen land. Dat is Getaway Deluxe, tegenwoordig op 3 locaties door heel Nederland te vinden.

Getaway DeLuxe - Cabin 1

Getaway DeLuxe - Cabin 1

Een Cabin inderdaad, midden in het groene Overijssel, niet heel ver van Deventer. Al hoef je heus niet te denken dat het hier afzien is hoor, welnee: de cabin is van alle gemakken voorzien. Frisse crispy lakens, een groot bed, goede muziek, mooie materialen, kleuren perfect op elkaar afgestemd, goede apparatuur in de keuken, een foto van de Nederlandse kunstenaar Jan Ros aan de muur (geen kattenpis), regendouche en geweldig (stoer) design. Het eerste wat je doet wanneer je binnenkomt is de houtkachel laten branden. En daarna mag de rest op zijn beloop. Buiten een hangmat, klimtouw, schommel en zitjes langs de rand van het bos. De cabin staat verhoogd op planken zodat je een goed uitzicht hebt op de omgeving en de luxelogeerhut is perfect voor vier personen (er zijn twee slaapkamers boven elkaar) én een hond, want die is van harte welkom hier.

Niet te klein (geen kampeergevoel) en niet te groot (wel knus). Een tv is er niet: word je creatief van. Bovendien word je dan nog meer getriggerd om naar buiten te gaan. Muts tot over je over en je warme wollen sjaal tot aan je neus

Getaway Deluxe, Marsweg 1, Lettele getawaydeluxe.com 

Cabin 2 en 3

Cabin 2 en 3

Eind 2018 kwam er een tweede cabin bij, en niet lang daarna nog een derde. En steeds hebben ze datzelfde stoere design, en iedere keer weten de eigenaren een unieke locatie te vinden. Knap!

Cabin 2 vind je in het mooie Dalfsen: op de dijk staat ie, direct aan de rivier de Vechte met prive toegang tot de waterkant. Aan de overkant vind je het dorpje Dalfsen en vlakbij is de historische stad Zwolle. De cabin ligt midden in het populaire Vechtdal in Overijssel waar je kunt wandelen en fietsen langs de rivier en in de nabije bossen en heidegebieden. Cabin 3 kwam in Rotterdam: sinds september 2018 kun je slapen op een klein idyllisch eilandje op de Bergse Achterplas in Rotterdam. Rust, natuur, ruimte om je heen en in een kwartiertje ben je in het centrum van Rotterdam. Om het nog mooier te maken: de cabin is alleen bereikbaar met de waterfiets…3 minuutjes trappen en je bent er!