2 juli 2020, door Maartje

Dit zijn de leukste Tiny Houses van Nederland

2 juli 2020, door Maartje

Dit zijn de leukste Tiny Houses van Nederland

Het is nogal een trend-term: de Tiny Houses. En dat terwijl we het basically dus 'gewoon' over een klein huisje hebben, toch? Jaaaa.... Zei ze met twijfel, want ook een beetje nee. De Tiny Houses die het onderwerp van gesprek vormen, zijn namelijk kleine, compacte, luxe (!) vakantiehuisjes die vaak in het groen staan en waar je met een klein gezin een heerlijke tijd kunt beleven (standaard? ja, standaard). Noem het de overtreffende trap van kamperen. U begrijpt: we zijn dol op deze Tiny Houses.

Maar... Wat zijn het er veel! Waar beginnen we? Nou, met onderstaand lijstje natuurlijk! Dit zijn onze favo Tiny (vakantie)Houses van Nederland. Enne, er zitten er een paar bij die helemaal niet zo bekend zijn, en dát levert weer mogelijkheden op voor deze zomer!

FAMILIE BUITENHUYS

FAMILIE BUITENHUYS

We mogen het vaker zeggen, dat is waar, maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd toch? Nou: Familie Buitenhuys, het kleine logeeradres onder de rook van het Noord-Hollandse Hoorn, speelt een potje eredivisie waar je U tegen zegt. We menen het daadwerkelijk als we zeggen dat we na een weekend in het Tiny house van Familie Buitenhuys zelden een fijner huisje hebben gezien. Uniek in zijn soort, dat issie, en we zullen je eens uitgebreid vertellen waarom. Lees hier maar

 

TINY HOTEL

TINY HOTEL

Ohh wat wilden we nu toch graag dat we in de natuur woonden. Wakker worden met het onbezorgde geluid van de wind door de bomen. De vogeltjes die fluiten. En buiten spelen zonder mensen tegen het lijf te lopen. Tiny Hotel ligt omringd door bos op een 8 hectare groot biologisch landgoed. En is een heerlijke getaway wanneer het C-virus voorbij is. Het prachtige Tiny Hotel telt 3 slaapkamers, 6 slaapplekken en genoeg te doen in en om het huis. Een paar nachtjes slapen in een houten huisje – mét dieren – in de Nederlandse natuur zou zomaar een hele fijne verademing kunnen zijn na een paar weken in en rondom je huis verblijven. Lees meer

Buitenhuis op de Veluwe

Buitenhuis op de Veluwe

Nog één keer naar de Hoge Veluwe hoor, want dit huis (eigenlijk echt geen Tiny House meer) in het groen waar je met de hele familie terecht kunt, wil je écht niet missen. Buitenhuis op de Veluwe is een knus en met enorm veel gevoel voor stijl ontworpen designboshuis (jawel) dat buurt met onze vrienden van Tiny House op de Veluwe, zie hierboven. Een picture perfect als je het ons vraagt: wie met meer dan twee is, kiest namelijk voor het Buitenhuis en ziet met eigen ogen waarom het huis op de Hoge Veluwe hoge ogen gooide tijdens de Dutch Design week van 2017. Want nee nee (nee nee nee nee): dit is alles behalve een houten hut in de bossen. Nee: het is een trendy en hoogwaardig buitenhuis, zoals de naam je al influistert.

Binnen tref je het perfecte kookeiland, een romantisch kacheltje en een interieur om door een ringetje te halen. Copy paste naar huis graag. In het kort is het alles om met je gezin in jullie eigen cocoon te gaan ‘holidayen’. Al is het echt geen goed idee om alleen maar binnen te blijven zitten: je privéterras heeft een eigen houtkorf, een grote tafel om met z’n allen omheen te scharen en ’s avonds bij de ondergaande zon marshmellows roosteren is vakantie uit de boekjes, beloofd. Wil je de lange versie? Goed idee: ons hele verslag lees je hier.

Finca Les Coves

Finca Les Coves

Oke, even een Spaans uitstapje, maar deze ‘Tiny Houses’ vlakbij de Costa Blanca, wil je eigenlijk ook echt niet missen.

Het prachtige landgoed van Finca les Coves is een waanzinnige plek waar je kunt kamperen in luxe, met een lekker bed en dito badkamer. Op de oorspronkelijke olijf- en amnadelplantage begonnen de Nederlandse Anna en Cees in eerste instantie met alleen twee safaritenten. Inmiddels is er een grotvilla en zijn er twee tiny houses die met liefde en smaak zijn ingericht. Het kleinschalige oord draait op zonne-energie, er wordt zuinig omgesprongen met water en in het – o zo fijne – zwembad zit geen chloor, maar zout. Alle accommodaties hebben een ruim terras om eindeloos lang te luieren, boeken te lezen en spelletjes spelen. Ook in de winter is Finca les Coves en favoriet adres vanwege de milde temperaturen.

Lees meer 

N O Y R Tiny House

N O Y R Tiny House

Oke oke, deze is eigenlijk nog niet open maar we spotten ‘m al op de welbekende gram en daar ziet een en ander er zo heerlijk en dromerig uit, dat je ‘m gewoon alvast in de gaten mag houden hoor! Op de Veluwe staat ook dit Tiny cadeautje, en wel in de buurt van Nunspeet. Wordt vast en zeker vervolgd.

THE DUTCH FARMHOUSE BED & BREAKFAST

THE DUTCH FARMHOUSE BED & BREAKFAST

De stad achter je laten en verhuizen naar een prachtige door de natuur omringde oude boerderij, rondscharrelende diertjes in de tuin en een B&B openen. Daar dromen meer mensen van. Een paar nachtjes in zo’n droom komen logeren, kan bij het lieve The Dutch Farmhouse Bed & Breakfast op 30 minuten van Utrecht en Amsterdam. Een plek om je droom weer nieuw leven in te blazen.

Lees meer

TINY HOUSE OP DE VELUWE - Tiny 14

TINY HOUSE OP DE VELUWE - Tiny 14

Valt het op dat we een oogje hebben op de Veluwe? Want dat is zo. Niet in de minste plaats omdat dit Nederlandse natuurschoon as we speak op zijn allerschoonst is én omdat er een coronaprooflogeerhuisje zoals Tiny House op de Veluwe staat. Dit Tiny House, ook wel Tiny 14 genoemd, is een écht Tiny House. Je weet wel, van die ingenieus gebouwde minihuisjes waarvan je niet verwacht dat ze zo veelzijdig en opvallend ruim zijn (hebben we zelf mogen ondervinden) en is een plaatje midden in het Otterlose groen, op de Hoge Veluwe.

Dat behoeft misschien wat uitleg. Hebben we: Tiny House op de Veluwe a.k.a. Tiny 14, staat op Droompark de Zanding, een vakantiepark zoals je er wel meer hebt,  en toch ook niet, met dank aan de verzorgdheid van het prachtige nieuwe park én omdat op het park een huisje staat. Een klein huisje. Dit kleine huisje. Cirkel rond.