Nederland2 november 2022, door Sanne Carbaat

Getaway deluxe heeft drie nieuwe huisjes en daar wil je echt écht slapen (en in die andere ook)

Nederland, 2 november 2022, door Sanne Carbaat

Getaway deluxe heeft drie nieuwe huisjes en daar wil je echt écht slapen (en in die andere ook)

Getaway deluxe heeft drie nieuwe huisjes en daar wil je echt écht slapen. En bijkomen en koken en buiten zijn en je boek lezen en spelletjes spelen en fikkie steken en.. alles eigenlijk! Getaway deluxe ken je wel toch? Die prachtige plekken in de natuur op de meest fantastische outdoor locaties des lands (zo kunnen we de cabins van Getaway Deluxe het beste omschrijven). Creatief, oh zo knap, in de natuur en weg van de rest. Goed nieuws dus dat er nóg drie nieuwe plekken bij zijn gekomen!

 

Het gaan om de Kas in Epse en het Lake House en Stalen Huis in Bergentheim. De namen verklappen al een beetje wat de main feature is, maar daar doe je het veel te kort mee hoor. Allemaal knapper dan knap, maar ook met net-even-anders-dingen. Zo kom je bij het Stalen Huis met je eigen trekvlot, is de Kas bijna helemaal gemaakt van glas (en het heeft een natuurzwembad!) en heeft het Lake House een kookeiland met bar en open haard. En nu het lastigste: welke ga je kiezen?

 

Alle huisjes zijn nieuwer dan nieuw, mooier dan mooi en hebben óók nog eens beschikbaarheid! Sluit je hier het oude jaar in stijl af of begin je juist 2023 op z'n Getaway Deluxest?

De Kas in Epse

De Kas in Epse

In Epse vind je dit kleine huisje. Of huisje, huisje, het is bijna helemaal van glas (zelfs het dak!), zodat het bos echt overal binnenkomt. Je vindt dit lekkere plekje in een oud stuk bos, midden tussen de sjieke villa’s en een jaren ’70 woonwijk. Volop in de natuur, maar met al het gemak en luxe dat we ondertussen zo gewend zijn van de vertrekken van Getaway Deluxe. Er is een keuken/bar/lounge, natuurlijk een houtkachel en deze plek heeft zelfs een zwemvijver (hierom is deze plek misschien niet helemaal geschikt voor kids die nog niet kunnen zwemmen). Je zit hier midden in het groen, maar Deventer, Gorssel en Zutphen zijn om de hoek en te gezellig om niet een keer te lunchen of dineren.

Binnen is het groen van buiten ook volop aanwezig: heel veel verschillende soorten planten die als watervallen naar beneden bungelen. In het midden van dit kashuisje heb je een halfronde zit, waar je ook gelijk de keuken binnen handbereik hebt (met prachtig donkermarmeren blad). Koken of borrelplanken maken was nog nooit zo gezellig! De vibe is een soort van Scandinavisch maar met een vleugje Hollandse nuchterheid en design. Hygge en gezelligheid samen, op z’n allerknapst. In de Kas vind je twee tweepersoonsbedden, dus echt de perfecte plek om met een ander koppel even weg te gaan.

De Kas in Epse

Het Stalen Huis in Bergentheim

Het Stalen Huis in Bergentheim

Het Stalen Huis is, je raadt het al, compleet bedekt met prachtig mooi rood Corten staal aan de buitenkant. Dat gaat zo langs drie kanten van het huis, en de vierde kant is helemaal van glas. Heel veel ruimte, uitzicht en licht dus (juist ook door het open-plan design), maar door alle planten en de hoogteverschillen in het huis heb je nog steeds meer dan voldoende privacy. Leuk ook: die planten zijn ingebouwd in de meubelstukken, precies zo’n stukje creativiteit die je kent van de lui achter Getaway Deluxe.  Het huis is industrieel op z’n natuurs. Alsof je in de coolste loft van New York bent, maar ook in de middle-of-nowhere in de bossen.

Lakeside Cabin en Lake House vind je trouwens aan hetzelfde meertje. Hoe leuk om hier met een hele club heen te gaan? Wel je eigen plek en privacy, maar ook je leukste mensen dichtbij voor al die borrelmomenten.

En dat trekvlot! Hoe leuk om op die manier bij je plekje te komen? Auto parkeer je net voor het trekvlot, je koffer rol je er zo op en net een leuker begin van je weekend de hort op dan gewoon een roldeur doorlopen, toch? Het Stalen Huis heeft ook een mega zithoek met hangende houtkachel, een grote eettafel en een keuken waar je nooit meer niet in wilt staan. Zie je jezelf al zitten? Vuur aan, uitzicht op het bos en het meer en niks meer moeten en willen. Oh en op de veranda heb je een ligbed, om die zonnige uren optimaal te benutten.

Er is een slaapkamer met tweepersoonsbed en een kleine kamer met een stapelbed. Ideaal voor een gezin met twee (al wat oudere) kids. Omdat het aan het water is, is het wel een beetje opletten met kleine kindjes (met een zwemvest aan zo opgelost ook) en de hondjes mogen mee! Mocht die van jou geen trappen kunnen (willen..) lopen, dan moet je ze af en toe tillen.

Getaway Deluxe Stalen Huis

Benieuwd naar de andere huisjes? Meer Getaway Deluxe vind je hier!

Het Lake House in Bergentheim

Het Lake House in Bergentheim

Het Lake House vind je dus aan hetzelfde meertje als het Stalen Huis, maar daar merk je nagenoeg niks van (tenzij je dus met je hele vriendengroep op pad gaat). Met muren van beton, misbaksels (bakstenen die tijdens het bakproces in allerlei vormen zijn gebakken) en een glazen pui heb je hier een prachtige mix van weer dat industriële en het grillige van de natuur. Lakeside Cabin is open-plan en heeft bijna geen deuren. Combineer dat met het uitzicht over het meertje en groen en je snapt dat het indrukwekkend is. Je hebt een kookeiland (mét bar), een tweepersoonsbed met uitzicht naar buiten, een grote schoorsteen met houtkachel (hallo knusse wintermaanden) en maar liefst twee regendouches.

Al bovenstaande is natuurlijk al meer dan genoeg, maar als klap op de vuurpijl krijg je er ook nog een een groot houten dek aan het water bij. Houtkachel aan, op het loungebed of met de kano het meertje verkennen. In de keukenwand vind je nog twee hoge eenpersoonsbedden, dus ook hier kun je met de hele fam de hort op. Voor de kids ideaal natuurlijk, maar eigenlijk nog meer voor de ouders!

Het Lake House in Bergentheim