23 februari 2020, door Maartje

Geweldig lekker vega eten doe je bij Thuisbasis in Amsterdam

23 februari 2020, door Maartje

Geweldig lekker vega eten doe je bij Thuisbasis in Amsterdam

First things first: we zijn hier bij Barts Boekje met een aantal vega's en een aantal carnivoren. Dat laatste team wil af en toe maar wat graag in de keuken van het vega team duiken en helemaal als dat mag bij restaurants als Thuisbasis in Amsterdam waar het eten werkelijk fantastisch is. Zo, dat het gezegd is.

Thuisbasis Amsterdam

Thuisbasis Amsterdam

Thuisbasis Amsterdam is een pop-up. Tijdelijk dus. Op het moment van schrijven is de thuis van Thuisbasis het kleine rijtje restaurants aan de Wibautstraat, schuin tegenover het Volkshotel en pal naast het nieuwe restaurant Alba. Een goed rijtje maar tegen de tijd  dat je zover bent dat je bij Thuisbasis wil gaan eten, kan het dus zomaar zo zijn dat je ze er niet meer treft. We doen ons best je op de hoogte te houden waar je dan heen mag voor onder andere een meer dan goddelijk hazelnootgerechtje (hazelnoten in álles) waar we letterlijk kippenvel van kregen (zo lekker). Of van het dessert: bananenbrood Thuisbasis-stijl, met bananenschillen ingelegd in rum.

Dat is namelijk wel echt de grote plus van Thuisbasis: alles wat op tafel komt, heeft iets extra’s. Een gerecht op basis van hazelnoot? Dan is alles hazelnoot dat de klok slaat. Banaan? Zelfs de schil komt aan bod. Of dat saai wordt vraag je? Ben je mal. Er wordt gewerkt met tal van kruiden en technieken waardoor zelfs een noot niet smaakt zoals de noot die je dacht te kennen. Die weckpotten in de keuken? Die staan er dus niet voor de sier. Mocht er een punt van opbouwende kritiek zijn, dan vonden we alles eigenlijk gewoon net te weinig. Omdat het naar meer smaakte natuurlijk, en omdat het gewoon net iets te weinig was. Kniesoor die er op let want de mannen van Thuisbasis verdienen onze liefde. Het gaat hier namelijk niet (alleen) om lekker eten: het duurzame, bio-, eco-, vega-, alles ‘groen’ concept wordt namelijk van A tot Z doorgevoerd. No waste (daar is de bananenschil weer) en zelfs de locatie is afhankelijk van wat er op dat moment leeg staat. Daar trekt Thuisbasis dan tijdelijk in, tot een nieuwe eigenaar de boel op komt eisen. Is ok, want de mannen hebben een (nogal) aanstekelijke energie. Ze rennen van hot naar her, koken en bedienen en blijven immer charmant.