7 februari 2020, door Maartje

De jongste Japanner van Amsterdam: Japans restaurant HIKAGE AMSTERDAM

7 februari 2020, door Maartje

De jongste Japanner van Amsterdam: Japans restaurant HIKAGE AMSTERDAM

In de Amsterdamse Rozenstraat, paralel aan de bekendere Rozengracht en op de hoek van de Tweede Laurierdwarsstraat, pal achter de Chin Chin Club (Rozengracht) en niet ver van Café Struik en Festina Lente (wat best twee hele goede zijn voor onze nieuwe rubriek Nieuwe Klassiekers, maar dat terzijde), opende stilletjes een Japanse izakaya. Niet te verwarren met restaurant Izakaya in de pijp. Nee, deze izakaya draagt de naam Hikage Amsterdam en is een échte izakaya, ofwel een laagdrempelig Japans eetcafé, nieuwe stijl. Hikage Amsterdam is namelijk een klein, knus en donker lokaal waar je lekkers uit de authentieke Japanse keuken voorgeschoteld krijgt.

Japans restaurant Hikage Amsterdam

Japans restaurant Hikage Amsterdam

Lekkers uit de authentieke Japanse keuken bij restaurant Hikage, ja, maar dan moet je wel snel zijn… Klein en knus is het er, we zeiden het al: er is slechts ruimte voor een kleine 30 personen. En dan zit het vol. Is niet erg, dat houdt de boel lekker scherp en de sfeer gemoedelijk. Bovendien kun je op deze manier alles meekrijgen van de Japanse keuken, en heeft de staf de tijd om je mee te nemen in hun verhaal.

Op het menu een kleine selectie sushi, veel seafood en een handjevol vleesgerechten. Wij staan alvast klaar. Hikage Amsterdam

Lees hier ons vorige stuk: onze favoriete Japanners in Amsterdam. Dikke kans dat hier Hikage de volgende keer ook tussen staat.