Costa Rica24 november 2020, door Barts Boekje

Glamping hotel Isla Chiquita, Costa Rica

Costa Rica, 24 november 2020, door Barts Boekje

Glamping hotel Isla Chiquita, Costa Rica

In een inham van de Stille Oceaan ligt Isla Jesusita... Klink alleen al prachtig niet waar? Welnu: het is er zo mooi als het klinkt en op dit kleine eiland vind je het enige glamping-hotel van heel Costa Rica: Isla Chiquita. Alleen door de naam moet je hier naartoe als je het ons vraagt! Vanaf het moment dat je met één voet op dit eiland stapt, merk je aan alles dat dit écht een bijzondere plek is. Het hotel heeft in totaal 18 luxe tenten met uitzicht over zee. Deze tenten hebben de moderne faciliteiten die je gewend bent, een heerlijk bed en met je eigen veranda kun je eindeloos van het uitzicht genieten.

Glamping hotel Isla Chiquita,

Glamping hotel Isla Chiquita,

Als je met een klein bootje aankomt wordt je eerst overvallen door de palmbomen die op het gras kriskras over het eiland staan. Jason, de hotelmanager staat je met een verfrissend drankje op te wachten en met een golfkarretje word je naar je eigen luxe tent gebracht. De tenten zijn met smaak ingericht. Op de top van het eiland ligt de master sunset suite.. In een jacuzzi kun je hier, geheel in privacy, van het panoramische uitzicht genieten. Heb je iets bijzonders te vieren, ga dan voor deze suite. Just saying. 

Weer beneden zoek je een ligbed of heerlijke hangmat uit en dan kun je simpelweg alleen nog maar ultiem genieten van deze plek. En dat ging ons vrij goed af. Af en toe loop je eens naar de zee voor wat verkoeling en het enige restaurant van het hotel, Harry’s Bar heeft een heerlijke lokale en biologische menu kaart. Naast het hotel, in zee, ligt een oester farm dus je begrijpt die moet je proberen. Zal je niet teleurstellen, beloofd.

Na een dag luieren kun je uiteraard ook iets ondernemen op het eiland. By far het gaafste ooit gezien is ’s avonds de bioluminescence, je weet wel een zeevonk. Een algensoort dat hier in het water leeft kleurt na een warme dag blauw, zodra het water in beweging komt. Heel bijzonder om te zien, een beetje Avatar like… Alleen een volle maan (veel licht) kan soms roet in het eten gooien maar anders zie je dit natuur fenomeen hier s’ avonds altijd. Je kan overdag ook kiezen voor een snorkel tripje, eiland hoppen bij de buren, met een boot gaan vissen of ‘s ochtends vroeg de Symbiosis trial, een pad om het eiland, lopen.

U snapt,  uitpraten over Isla Chiquita zit er even niet een. Een onontdekte schat verborgen in de inham van de Stille Oceaan. Ga hier naartoe als je in Costa Rica en thank us later. 

Isla Chiquita