20 augustus 2019, door Nina van Hilst

Glamping op Lowlands: Gllamcamp van CampSolutions

20 augustus 2019, door Nina van Hilst

Glamping op Lowlands: Gllamcamp van CampSolutions

Lowlands, het blijft een prachtig festival. Alleen dat lopen met kleding, tent, slaapzak en bedje bij aankomst blijft een crime. Het sjouwen met al die spullen was misschien nog ok toen je begin 20 was - al was het op de terugweg altijd al afzien - maar met een druk leven en al helemaal als 30-plusser, is het plug en play van het Gllamcamp is toch wel erg prettig. Helemaal wanneer het regent. Van een standaard tentje tot een luxe tenthuisje, CampSolutions zet het voor je klaar. Nooit meer anders als je het ons vraagt.

Gllamcamp op Lowlands

Gllamcamp op Lowlands

De grap was dit. Drie Bartjes gingen al naar Lowlands. Twee kwamen er last minute nog bij. En terwijl er één Bartje lekker in haar semi-camper sliep, sliepen de andere vier lekker vol gemak in het Gllamcamp. Onafhankelijk van elkaar geboekt en alle vier dik tevreden. Van simpel gooitentje met luchtmatrassen (€70 p.p.) tot tweepersoons houten huisje met echte bedden en beddengoed (€660 p.p.) en alles ertussen in, Gllamcamp heeft het. Geen gesjouw met tenten en luchtmatrassen, je hoeft op de weg naar huis alleen je kleding maar in te pakken en het kamp komt vol extra gemakken.

Behalve dat de tenten en tenthuisjes al keurig opgemaakt staan wanneer je vol energie arriveert, heeft het kamp nog meer perks. Zo zijn de douches afgesloten met een deur en hebben ieder een eigen vierkante meter aan kleedruimte. Is er een make up room – ja ja, beetje luxepoes is het wel – mét föhns, spiegels en oplaadpunten. Is er een knus foodtentje waar je lekker kunt zitten en je early morning eieren met spek of late night snack onderweg naar je tent kunt pakken. Ook leuk vonden we de bak met verse kruiden waar je met schaartje kruiden voor je thee kunt knippen. En de houten trekkar met koffie, thee en croissantjes die langs de tenten loopt in de ochtend. Daar wordt een mens toch blij van. En verder, sta je om 10.00 uur nog steeds in de rij voor de douches, kom je nog steeds slaaptekort van het feesten, moet je een eventuele +1 mee naar binnen smokkelen en is je Lowlands-beleving net zo leuk.

Gllamcamp is rustig – op de muziek van het Lowlands terrein na – en toch gezellig, vol gemak en een absolute aanrader. Tot volgend jaar Lowlanders!