Nederland, Maastricht10 februari 2023, door Teun Tielen

6x vega(n) friendly restaurants in Maastricht

Nederland, Maastricht, 10 februari 2023, door Teun Tielen

6x vega(n) friendly restaurants in Maastricht

Zeg je Maastricht, dan zeg je zuurvlees. En kaas. En vlaai. Inderdaad, de vegan food scene in Maastricht is nog niet echt een ding. Wat niet is kan nog komen en gelukkig vind je ook in het zuiden steeds meer plekken waar je als niet (of minder) vleesetende bourgondiër goed kunt eten. Alsjeblieft, een lijstje met 6x vega(n) friendly restaurants in Maastricht.

De Brandweerkantine

De Brandweerkantine

De Brandweerkantine ligt in een voormalige brandweerkazerne in Maastricht. Het voelt een beetje alsof je in een hippe schoolkantine zit, lekker nostalgisch. Er wordt gekookt met seizoens- en streekproducten, ze werken alleen met biologisch of scharrelvlees en er zijn verschillende vega(n) opties. Overdag kun je hier ook goed werken of studeren en iedere dinsdag wordt er een movie night georganiseerd.

Clichee

Clichee

Hoewel Clichee Streetfood and Bar geen plantaardig restaurant is is de keuze is reuze, óók voor vega(n)’s. Gelukkig hoef je niet één gerecht te kiezen en kun je alles delen. We proefden zo ongeveer alle vegan streetfood gerechten op de kaart en die vielen stuk voor stuk in de smaak. Mini pita’s met smeersels, empanadilla’s,  gyoza, Japanse komkommer salade, jewel rice en zoete aardappel friet met een spicy sausje. Voor wie wel vlees en vis eet zijn er ook een hoop opties, dus ook met een gemengd gezelschap zit je hier wel goed.

Lees meeer over Clichee

GINGER

GINGER

GINGER is een Asian fusion restaurant. Het schijnt dat je hier de beste vegan udon noodles van Maastricht kunt eten. Verder staan er nog een aantal goede vegan opties op de kaart. Het restaurant zelf is niet heel gezellig ingericht maar de prijs-kwaliteit verhouding, vriendelijke personeel en het eten maken veel goed.

Marres Kitchen

Marres Kitchen

Marres Kitchen is het restaurant van Marres, een huis voor hedendaagse cultuur in het Statenkwartier. Vroeger woonde hier de Maastrichtse bierbrouwende familie Marres, tegenwoordig vind je er naast een restaurant ook een kleinschalig museum. Neem daar vooral een kijkje voor (of na) je maal. Op de kaart staan Mediterraanse en Midden-Oosterse gerechten. Niet alles is vega(n), maar er zijn verschillende plantaardige opties.

Levantini

Levantini

Net als bij Marres wordt er bij Levantini Mediterraans gekookt. Alles op de kaart is vegetarisch en veel gerechten zijn vegan. De pita’s worden hier dagelijks vers gebakken en ook voor hummus, falafal, salades en mezze ben je hier aan het juiste adres. Het eten is lekker, betaalbaar en het interieur is een tikkeltje retro. Allemaal dingen waar we blij van worden.

Gedeelde Weelde

Gedeelde Weelde

Hoewel Gedeelde Weelde geen restaurant is, verdient het toch een plek in de lijst. Deze biologische supermarkt heeft namelijk een in house café waar dagelijks tussen twaalf en twee een vers lunchbuffet klaarstaat. Verder schuif je er aan voor verse soepen, quiches, (huisgemaakt) gebak of een drankje. Alles is vegetarisch en er wordt voornamelijk gekookt met lokale en biologische producten.