21 april 2023, door Lynn Burgman

Not your regular nail salon: nagelsalon Glazed, Amsterdam

21 april 2023, door Lynn Burgman

Not your regular nail salon: nagelsalon Glazed, Amsterdam

Net geopend maar nu al een begrip: nagelsalon Glazed, Amsterdam. Nagelsalon, ja, maar niet one of many. Nee nee, we hebben het hier over nail Art met een hoofdletter A. Sterker nog: Glazed herdefinieert het begrip nail art en transformeert nagels tot kunst in de nieuwe salon in hartje Amsterdam. Van een ‘Single Color Serve’ tot ‘3D Nail Experience’, ofwel een kicke kunstwerk dat je uitdaagt om je eigen stijl te laten zien. Eén woord om Glazed Nails Amsterdam te omschrijven? Eigenzinnig. Wat ons betreft een echte must visit. Niet alleen voor de meest bijzondere en sustainable nagels, maar zeker ook voor de hele vibe.

 

Alle beelden via @glazednails_official

Glazed Nails, Amsterdam

Glazed Nails, Amsterdam

Ach, de foto’s zeggen genoeg, nietwaar? En nee, niet meteen afhaken bij het zien van die ietwat heftige ‘klauwen’; Glazed kan ook een tandje minder, maar daar zijn er al zoveel van dus pronken ze geheel terecht met hun editorial werk.

Plus: bij Glazed is de gezondheid van de nagel net zo belangrijk als de esthetiek, daarom wordt er ook veel aandacht besteed aan de bescherming en verzorging van nagels.

Dat allemaal door het duo Jessica van Houten en Daniel Smedeman. De twee werken uitsluitend met sustainable producten, zoals dat heurt natuurlijk. Wist je dat veel nagellak niet alleen schadelijke stoffen bevatten, maar dat er ook bekende lakjes op de markt zijn die vissenschubben bevatten? Voor extra glans en nagellak met een rode kleurstof die gemaakt wordt van Cochenilleluis. Geen grap. Wil je niet. En dus werkt Glazed Nails Amsterdam uitsluitend met merken die het anders doen, zoals The GelBottle en Candy Coat

Wil je echt een keer een paar exclusieve nagels, boek dan je treatment hier: Glazed