26 maart 2023, door Nina van Hilst

Tips voor voller en dikker haar

26 maart 2023, door Nina van Hilst

Tips voor voller en dikker haar

De een is er van nature mee gezegend en de ander - wellicht tijdelijk - moet het met minder doen. Voller haar, minder vol en wellicht helemaal kaal. Vooropgesteld pleiten we dat je blij mag zijn met wie je bent en hoe je eruit ziet. Zoals we onze mini's altijd zeggen "je bent mooi als je lief bent voor andere mensen, dieren en de natuur". Dat gezegd hebbende, houden we ook zeker van voeding om ons gezond te houden, voldoende beweging om ons fit te houden en hier en daar wat crèmes en middeltjes om de boel qua uiterlijk wat op te leuken. En dan komen we weer terug op die haardos. Na een winter met de verwarming aan, een zwangerschap of wellicht altijd al: soms heb je meer last van haaruitval. Mits er geen medische oorzaak is, kan dit gebeuren en gelukkig zijn er tips voor voller en dikker haar.

 

Weg met de nasty ingrediënten en op naar natuurlijke haircare met deze shampoos.

Scalp Booster

Scalp Booster

Het luxe kappersmerk Philip B. heeft een complete haarbehandeling voor dikker haar. De Scalp Booster serie heeft een serum, shampoo en leave-in conditioner dat de hoofdhuid en haren stimuleert om de follikels te herstellen en je natuurlijke haargroei te reactiveren voor een voller uitziende haardos. Sounds good. Philip B. maakt met plantenextracten en zonder nasty ingrediënten haarproducten van topkwaliteit. Qua prijs ligt het hoger dan wat je bij de drogist koopt, maar de producten zijn perfect als tijdelijke behandeling te gebruiken bij klachten als uitvallend haar of een schilferige hoofdhuid.

Philip B. via The C of Cosmetics

Collageen poeder

Collageen poeder

Schoonheid zit van binnen. Opeten die handel dus. Je hebt waarschijnlijk al wel gehoord van collageen poeders. Bij Bart gebruiken we al langere tijd Oslo Skin Lab, met als hoofddoel onze fijne lijntjes te verminderen. Bijkomend voordeel van collageen snacken is het effect op haren, nagels en cellulitis. Collageen brengt voedingsstoffen voor gezond haar en haarzakjes en geeft haargroei zodoende een boost. En is dat nu net waar we het over hebben.

Oslo Skin Lab

De TikTok trend

De TikTok trend

En dan is er altijd TikTok dat vol staat van de trucs voor allerhande situaties. In het geval van dunner wordend haar: rozemarijn-water. Een van de Bartjes probeerde het en bij haar hielp het wel een beetje. Hoe werkt het? Je kookt een aantal (zelf gegroeide of gekochte) takjes rozemarijn een kwartier in een pannetje met water. Eenmaal afgekoeld doe je het in een flesje. Spray dit aan de haaraanzet en even laten intrekken. Daarna was je je haren weer. Het is zo simpel en goedkoop dat je prima kunt testen of het iets voor je doet. Wil je meer weten? Check de hashtag #rosemarywater voor meer tips en tricks.

Sups

Sups

Vitamines zijn belangrijk voor je haargroei. Natuurlijk staat vers en gevarieerd eten voorop, maar daarnaast kan het innemen van supplementen ook helpen bij het stimuleren van haargroei. Vitamine C en E, of wacht, was het nu D? Bij Yummygums weten ze precies wat je nodig hebt en de suikervrije Yummugums Hair – met o.a. biotine en bamboe extract – heeft precies die samenstelling voor een flinke dosis nieuw babyhaar.

Yummygums Hair