12 februari 2019, door Maartje

Grootste maaltijdboxkeuze-menu van het land: Marley Spoon

12 februari 2019, door Maartje

Grootste maaltijdboxkeuze-menu van het land: Marley Spoon

Even een side step: mijn man graag mag graag zeggen dat als zijn fiets stuk is, dat-ie m dan naar de fietsenmaker brengt. Hij kan het wel, een beetje oplappen van banden en zulks, maar die man wil ook graag op vakantie dus waarom zelf gaan zitten kutten? Kijk, dat heb ik met koken. Ik kan het wel maar waarom zelf gaan zitten verzinnen/ shoppen/ prullen als anderen er 1) veel beter in zijn en 2) er voor hebben geleerd? Nouja, dat dus. In comes Marley Spoon...

Marley Spoon - nu 20 recepten per week

Marley Spoon - nu 20 recepten per week

Dus houden we van Marley Spoon. Hoeven we niet na te denken, gewoon uitvoeren wat een ander bedacht heeft. En,  schreef het hier ook al: ik vind de vormgeving van Marley Spoon zo mooi, daar word ik al blij van voordat ik begonnen ben. Op de website van Marley Spoon staan wekelijks echt de lekkerste recepten in de categorie ‘voor elk wat wils’. Er zijn veel vega-opties, er zijn zelfs altijd vegan-opties, er zijn razendsnelle opties, er is keuze voor de lekkere trek en alle recepten zijn gewoon hartstikke gezond (of een ietsje minder maar nooit niet-gezond)/ Bovendien wordt alles op de dag van je keuze in een bruine papieren zak thuis bezorgd (‘s avonds kan ook!) en is het daarna stukken eenvoudiger dan, zeg, een IKEA-kast in elkaar zetten.

Goed, liefde dus voor de luitjes van Marley. Al lang, maar af en toe krijgen we weer eens zo’n knappe zak extra van ze zodat we jullie kunnen vertellen waarom we ook alweer fan zijn. Zoals nu. Met een reden: sinds deze week staan er elke week maar liefst 20 (TWINTIG!) recepten op de site om uit te kiezen. Wat, met 7 dagen in een week (waarvan je heus niet elke dag samen met Marley kookt), echt heel veel is. De recepten zijn verdeeld over 5 categorieen: vlees en vis, vegetarisch en veganistisch (van de wekelijks 6 vegetarische recepten zullen er altijd 2 veganistisch zijn, kindvriendelijk (makkelijk te bereiden, geen sterke smaken, niet pittig), simpel en snel (hoera! een maal binnen 25 minuten), gezond (en mager: minder dan 700kcal per portie, minder dan 20g vet per portie, minimaal 200g groenten per portie, gezonde kookmethodes en minimaal 2 recepten met weinig koolhydraten).

Binnen elke categorie zijn minimaal zes recepten vindbaar. Huh? Ja, er is dus overlap; een gerecht kan zowel gezond als simpel en snel zijn. Aha! En dus zoeken we binnen onze favorieten categorieen iets uit van onze gading. Zo simpel? Zo simpel.

Binnen elke categorie zijn minimaal zes recepten vindbaar. Huh? Ja, er is dus overlap; een gerecht kan zowel gezond als simpel en snel zijn. Aha! En dus zoeken we binnen onze favorieten categorieen iets uit van onze gading. Zo simpel? Zo simpel.

Even terug naar ons huishouden: sinds daar een klein mannetje rond’loopt’, zijn onze eetgewoonten/ -wensen wat veranderd. Niet onze inborst overigens: we hebben nog steeds een (druk, werkend, sociaal) leven rondom ons kleintje én we houden nog steeds van mooie en lekkere dingen. It’s still us you know. Maar ‘die van ons’ at al heel snel ‘met de pot mee’ (jeetje, wat een cliché uitspraken allemaal), wat gemakkelijk en gezond is, maar we moesten wel wat beter gaan kijken naar wat er op de borden lag; een spicy pasta en af en toe een schnitzel met komkommer is prima voor ons maar voor de kleine man wordt dat nog wat lastig… Maar hij is dól op rode biet, op pasta, op zoete aardappel. En op alles wat-ie zelf op kan pakken en in zijn mond kan stoppen.

Laat Marley Spoon nou altijd wel een aantal recepten hebben waar we allemaal blij van worden. Side note: ik word het ALLERgelukkigst van recepten waar geen pannen aan te pas komen – hop, alles in de oven, heerlijk. Zoals dit overmaal met kip, pastinaak, rode biet, spekjes en stroop (en nog wat lekkers maar zoals gezegd, ik ben je chef niet; daarvoor moet je de mensen van Marley Spoon hebben, check de site maar eens!)

Supersnel en méga lekker wat dat! Wat ook geldt voor de garnalenstoof die we maakten op de dag van Vito zijn eerste verjaardag: binnen het half uur klaar en een perfecte dis voor wie vrienden en familie over de vloer heeft: zelfs de mensen van Marley Spoon raden aan om gewoon het (heerlijke verse!) brood in de pan te dopen. Iets minder kiddo-proof, perfect voor de afterparty met de harde kern ;).

Wil je ook? Snap ik. Komt goed uit ook want met de code BARTSBOEKJE40 krijg je €40,- korting verdeeld over je eerste 4 boxen, dus een tientje per box (en dat helpt behoorlijk kan ik vertellen!). De korting is geldig t/m begin april. Enjoy!