Wandelen en fietsen in de zomer? In het Grossarltal in SalzburgerLand zit je goed

Oostenrijk, SalzburgerLand, 27 mei 2024, door Isa de Laat

Wandelen en fietsen in de zomer? In het Grossarltal in SalzburgerLand zit je goed

Alpenweiden op links, alpenweiden op rechts en groen overal waar je loopt of fietst. In het Grossarltal, een regio in SalzburgerLand, kun je je dagen vullen op de fiets, lopend of op de mountainbike. Een actieve vakantie zit wel snor hier in Oostenrijk, maar in het Grossarltal heb je ook giga berghutten, accommodaties en speelplaatsen voor de kids. Even geen inspiratie waar je deze vakantie moet wezen? Wij doen een voorzet:

Meer SalzburgerLand in de zomer? Lees ook de andere artikelen. 

SalzburgerLand

SalzburgerLand

Een last minute vakantie? Kijk, daar weten we wel raad mee. Bij SalzburgerLand kun je zo’n beetje alle kanten op: ontspannen, inspannen, op de camping rondhangen of jezelf trakteren op een luxe accommodatie. Maar ook een bestemming ideaal voor een romantische vakantie met picknicken in het groen of een gezinsvakantie waar je je gehele dag kunt vullen met de ene naar de andere activiteit. En hadden we al gezegd dat je hier het allerbeste kunt bar- en restaurant hoppen met alle vrienden of vriendinnen? Yes, berghutten in overvloed.

En alles, maar dan ook alles in SalzburgerLand, gebeurt met de natuur voorop: zo is Salzburgerland ook ‘Bio-Weltmeister’ waar de boeren grotendeels ‘bio’ produceren en de berghutten werken bijna uitsluitend met lokale leveranciers.

Het Grossarltal

Het Grossarltal

Denk aan bergmeren met een turquoise kleur die je doet denken aan de zeeën van de Filipijnen. Luister naar het geklater van watervallen, te vergelijken met (of zelfs beter dan) die op het eiland Bali. Kijk omhoog naar de besneeuwde bergtoppen die wel kunnen tippen aan die in de winter. Voilà, je bent in Grossarltal.

Het avontuur, a.k.a. je vakantie om nooit te vergeten, begint al bij de reis naar het dal toe. De kronkelende wegen boven de iconische Liechtensteinklamm, zijn slechts een voorproefje van wat komen gaat. Wat gaat komen, is waar je je zelf op instelt. Je kunt keihard werken met maar liefst 400 kilometer aan wandelpaden en 160 kilometer aan mountainbikeroutes. Niet gek hè, dat ze Grossarltal dé ultieme speeltuin voor avonturiers en natuurliefhebbers noemen. Maar tranquilo is ook een optie: genieten van adembenemende bergmeren, watervallen en de pieken van het Nationale Park Hohe Tauern. Oooh en dan is er nog het charmante dorp Grossarl, met een mix van fantastische hotels, gezellige appartementen en knusse vakantiewoningen. Zoveel te doen: van de kabelbanen voor een snelle rit bergopwaarts tot alle wandelroutes uitspelen. Voor de adrenalinezoekers zijn er opties zoals mountainbiken, mountain-karten, een verfrissende duik nemen in het attractiebad. Of je kunt gewoon lekker relaxen op de Gaudi-alm, de ultieme speeltuin in de Alpen.

Er is meer: slechts acht kilometer verder het dal in, ontdek je het idyllische Bergsteigerdorf® Hüttschlag – nog zo’n walhalla voor wandelaars en bergsportliefhebbers.

Eten, drinken & slapen

Eten, drinken & slapen

Één + één is twee en doordat het Grossarltal een walhalla van alpenweiden is, vind je er de ene berghut na de andere. Sterker nog: nergens in Oostenrijk vind je zoveel berghutten als hier. Oef en die gerechten en alpendranken smaken toch wat beter na even ploeteren. En met 400 kilometer aan wandelpaden en 160 kilometer mountainbikeroutes kun je hier de menukaart met alpengerechten zonder schuldgevoel uitspelen.

 

Meer tips voor het Grossarltal in SalzburgerLand vind je hier

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Grote kans dat we sowieso te vinden zijn in SalzburgerLand deze zomer. Nog leuker als we de portemonnee daar niet voor hoeven te trekken. SalzburgerLand geeft maar liefst zeven(!) zomervakanties weg voor twee personen in een 4****hotel, inclusief ontbijt en diner. Meedoen is easy peasy:  Vul via de link de vraag hieronder in, maak de slagzin af en stuur je inzending in. 

De vraag is: uit hoeveel etappes bestaat de Salzburger Almenweg? 17, 25 of 350? En de slogan die je af moet maken is: Ik wil op vakantie naar SalzburgerLand, ……………………….. (max. 10 woorden)

Je kunt meedoen tot 30 juni 2024.