Gys, Utrecht: biologisch comfort food op z’n best

Nederland, Utrecht, 8 juni 2023, door Merche Ariza Gallego

Gys, Utrecht: biologisch comfort food op z’n best

Wat willen we? Lekker eten! Hoe willen we het? Biologisch verantwoord! Bij Gys is dat geen enkel probleem. Het restaurant heeft twee vestiging in Utrecht, op de Voorstraat en de Amsterdamsestraatweg – die overigens allebei spiksplinternieuw verbouwd zijn. Ze geloven bij Gys dat duurzaamheid en lekker eten hand in hand kunnen gaan. Eén ding is zeker: hier eet je héél erg lekker, of je nou vegetarisch, veganistisch of gewoon nieuwsgierig bent.

Organic comfort food

Organic comfort food

Schuif je linea recta vanaf Utrecht Centraal aan voor ontbijt, een wandelpauze houdt tijdens de lunch of geniet van een borrel op het gezellige terras, Gys is the place to be. Het menu voor ontbijt en lunch zijn hetzelfde en je vindt er gerechten als shakshuka, pancakes en onze grote favoriet, Ruffle my Truffle: een sandwich met onder andere gefrituurde oesterzwam, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

’s Avonds kun je kiezen uit vier grotere gerechten als diner. Ook voor een high tea, een goede borrelplank of zelfs een kapsalon (vegan én glutenvrij) kun je hier terecht. Leuk om te weten: de nieuwe fysieke menukaart is vervaardigd uit bermafval om zo hun duurzame visie nog verder te benadrukken. Hoe cool!

 

Gys