15 december 2023, door Sanne Carbaat

Nuttige cadeaus: kerstcadeaus waar je echt wat aan hebt

15 december 2023, door Sanne Carbaat

Nuttige cadeaus: kerstcadeaus waar je echt wat aan hebt

Ah ja, de feestdagen. Een tijd van lekker eten en leuke dingen doen. Voor steeds meer mensen staan de kerstdagen ook in het teken van cadeautjes. Zit jij met je handen in het haar en wil je de familie graag iets geven waar ze echt blij mee zijn? Cadeautjes prima, maar je wil natuurlijk niet kopen om te kopen en op de kerstdagen komen aanzetten met allerlei prullaria en meuk waar niemand iets mee wilt. Zonde van je geld, zonde van het materiaal. Als je iemand echter goed kent (en dat doe je vast, want je viert kerst met ze) kun je vast mooie spullen vinden. Wij delen een aantal tips voor kerstcadeautjes waar je echt wat aan hebt (mits je het aan de juiste persoon geeft natuurlijk..).

 

Meer kerstcadeaus? Check ook dit altijd-goed-cadeaus lijstje.

Schoolspullen voor de kinderen

Schoolspullen voor de kinderen

Schoolgaande kinderen (en de ouders!) kun je blij maken met mooie spullen voor op school of de BSO. Jonge kinderen hebben niet veel nodig, maar een mooie broodtrommel, beker of een hippe en praktische school tas komen altijd wel van pas. De wat oudere kids hebben vaak baat bij een mooie etui, toffe pennen (gelpennen lijken nooit out of fashion te gaan) of leuke schriften.

Sportspullen

Sportspullen

Heb je een fanatieke sporter in de familie? Je kunt hem of haar dan waarschijnlijk altijd blij maken met mooie sportspullen. Wat dacht je van een mooie heren sporttas, of een armband voor je telefoon, zodat je tijdens het hardlopen muziek kunt luisteren? Een bidon doet het ook altijd goed, en schijn je nooit geoeg te hebben. Kleding kan een beetje tricky zijn, maar als je iemand goed kent en op de hoogte bent van diens smaak en maat, kan een mooie sportshirt of sportlegging ook een heel nuttig cadeau zijn! Dingen om thuis te sporten, zoals een springtouw, kan een goede tip zijn om iemands sport arsenaal aan te vullen.

Cadeaus voor studenten

Cadeaus voor studenten

Studenten zijn ideaal om cadeautjes voor te kopen: altijd wel wat nodig en nooit geld. Gewoon op de man af vragen wat diegene nog mist, zodat je zeker de plank niet mis slaat, wordt vaak gewaardeerd. Wil je toch dat je cadeau een verrassing blijft? Met een set mooie wijnglazen kun je vaak wel aankomen, of een plant, om die kleine studentenkamer een beetje op te fleuren. Simpele dingen als handdoeken, een mooie plaid, gezellige bankkussentjes of wat mooie kaarsen met kaarsenhouders doen het voor studenten ook altijd goed! De geurkaarsen van Very Goods Studio, van een Amsterdamse kaarsenmaakster, zijn lekker, zien er mooi uit en ook niet té prijzig.

Kookspullen

Kookspullen

Kookspullen kunnen tricky zijn. Mensen die graag koken hebben toch hun hele specifieke manier van dingen aanpakken. Als je iemand echter goed kent en diegene vaak hebt zien koken, kun je vast iets moois geven wat diegene goed kan gebruiken in de keuken. Een gepersonaliseerd kookschort, een mooi messenblok, een standaard voor kookboeken, mooie opbergpotten voor ingrediënten of een kwalitatieve olijfolie doen het altijd goed. Wil je echt iets moois geven, waar diegene heerlijke dingen mee kan maken? Wat dacht je van een fondueset, een stoommandje of pastamachine? Misschien wel even checken of er niet toevallig al een in de kast staat.