19 februari 2019, door Maartje

Het gemak van wasbare luiers: Billie Wonder

19 februari 2019, door Maartje

Het gemak van wasbare luiers: Billie Wonder

En het kan anders. Anders maar ook net zo gemakkelijk, goedkoper, gezonder en veel bewuster dan de plastic weggooi variant. De wasbare luier anno nu mag dus veel meer gebruikt gaan worden in Nederland. Dat vonden de dames van Billie Wonder ook. En daarom zetten zij een all-in platform op om het voor ons makkelijker te maken.

Billie Wonder

Billie Wonder

Wasbare luiers, dat is zo’n mooi streven tijdens je zwangerschap waar je wanneer de kleine inmiddels al kan lopen weer eens aan denkt. Manon en Steef van Billie Wonder willen nieuwe moeders laten zien dat wasbare luiers net zo makkelijk zijn als wegwerpluiers. En voor wasbare luiers kiezen dus echt gewoon kan zonder te veel gedoe.
Op de website van Billie Wonder kun je niet alleen de fijnste merken wasbare luiers kopen maar staat tevens een easy uitleg en filmpje hoe dat dan moet met die luiers. Inlegvelletje erin waar de poep direct mee door de wc kan worden gespoeld. De gebruikte luiers gaan in een waszak om eens per zoveel dagen gezamenlijk gewassen te worden. En de luiers gaan net zo gemakkelijk aan als een wegwerpluier. That’s all.
Verder zijn de wasbare luiers gezonder voor de babybilletjes. Door het ontbreken van chemicaliën en dat het vocht niet wordt onttrokken. En al is de aanschaf in het begin even een dingetje. Uiteindelijk zijn wasbare luiers goedkoper dan de wegwerpers. Een pakket wasbare luiers zijn zeker een leuke om op de babyshower of van de grootouders cadeau te vragen. Het mooiste voordeel vinden we toch wel dat je honderden kilo’s afval per kind bespaart. En dus bijdraagt aan een schonere planeet.
Mocht je na het bekijken van de uitleg en de verschillende luierpakketten toch nog wat vragen of onzekerheden hebben, Billie Wonder geeft regelmatig workshops over het gebruik van de wasbare luier. Dus nieuwe ouders van Nederland, er is echt geen excuus meer om niet te starten met wasbare luiers. Gewoon doen en de hoe en wat volgen vanzelf.