27 februari 2020, door Michel + Renske

Het kinderboekenmuseum Den Haag

27 februari 2020, door Michel + Renske

Het kinderboekenmuseum Den Haag

Die schoolvakanties, voordat je het weet staat de volgende alweer voor de deur. Super gezellig natuurlijk met de kids thuis of lekker met ze op pad. De vraag is dan ook iedere keer weer: waar nemen we die koters nu weer mee naar toe? Afijn, zoek je nog een binnenactiviteit (binnen, want die stormen houden maar niet op) voor de kids deze vakantie of een gewone weekenddag? Bezoek het kinderboekenmuseum in Den Haag en je hebt allemaal een leuke middag/ ochtend.

Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

In dat grote gebouw, van de eveneens grote Haagse bibliotheek, zit het kinderboekenmuseum verscholen. Het museum is eigenlijk al leuk vanaf een jaar of 1,5 / 2. Zo vind je er een verdieping voor de kleintjes en zit er ook nog een ruimte die wat leuker is voor de wat oudere kindjes.
Vanaf zes jaar krijg je bij je toegang een gadget waar je de interactieve spelletjes mee kan “unlocken”. Extra leuk voor de kids dus. En geen teleurgestelde gezichtjes.
Nog even over de jongere kindjes: daar is dus enorm veel leuks voor geregeld! Zo kun je door rupsje nooit genoeg kruipen en onderweg getallen tellen. In de wereld van kikker doe je je schoenen uit en kan je vissen, taarten bakken bij het huisje van haas en “schaatsen” met kikker. Bij binnenkomst kan je zelfs een gestreepte kikker broek aantrekken (wees niet bang, gewoon over de kleding die ze al aan hebben ;-).
"

Er een lekker Haags dagje van maken? Daarvoor moet je HIER zijn!

"
Daarnaast staat er voor de kleine brandweer fans een brandweerwagen, zo copy paste, vanuit de Annie MG Schmidt boeken. Een spektakel waar de kids het nog láng over zullen hebben. En dat is niet alles, beneden is een enorm kleurrijk gezellig café om het bezoek mee af te sluiten (of te onderbreken). Met speciale tafels waar de ouders boven zitten en de kinderen onder de tafel een zitje hebben. Dat is toch leuk? Wordt je zelf ook weer bijna kind van.