Nederland19 september 2019, door Maartje

Het leukste van het Friese Sneek

Nederland, 19 september 2019, door Maartje

Het leukste van het Friese Sneek

Sneek? Echt? Gaan we het over Sneek hebben? Ja hoor, zeker wel! Want van alle Friese stadjes, vinden we Sneek wellicht de allerleukste. Want historisch, knus, er is water in de stad en het platteland, en het Snekermeer, zijn om de hoek. Wat wil een mens nog meer? Nou... Een lekkere plek om te slapen, om een biertje te drinken, om te lunchen en om te borrelen graag. Oke, is goed. Het leukste van Sneek, at your service!

Royaal Belegd Sneek

Royaal Belegd Sneek

Toegegeven, die titel klinkt als een slechte afhaalzaak voor kleffe witte broodjes maar niets is minder waar! Net even buiten het centrum van Sneek (bruggetje over, heus geen enorm stuk lopen – we zijn immers in het kleine Sneek) vind je Royaal Belegd. En Royaal Belegd Sneek is eigenlijk een hele fijne woonkamer waar gegeten wordt, koffie gedronken en gebabbeld. Kom je op zondagochtend, dan tref je een tent tot de nok toe vol met mensen in sportpak met helm en noppenschoenen aangezien hier die dag een wekelijkse fietsroute start)
Op de kaart? gezonde keuzes zoals Acaibowls en pokepowls. Vrees niet: er zijn ook ‘gewoon’ pannenkoeken, uitsmijters en meer van zulks. Alles, inclusief de koffie is Fairtrade en duurzaam verkregen. Extra punten voor Royaal belegd, bovenop het heerlijke sfeertje. (eerste foto ook via Royaal belegd Instagram)

Stadslogement Westersingel Sneek

Stadslogement Westersingel Sneek

Slapen doen we uiteraard bij Stadslogement Westersingel Sneek.

Lees meer

Biercafé 3B Sneek

Biercafé 3B Sneek

De mensen achter het o zo leuke Stadslogement Westersingel Sneek, zie hierboven, hadden het maar wat druk. Want meer mensen vinden, net als wij, Sneek een heerlijke uitvalsbasis voor het weekend. Zo druk, dat ze meer aanvragen hadden dan kamers. Toen er een paar deuren verderop dan ook een nieuw pand vrij kwam, hoefde het koppel dat de zaak runt niet lang te denken: het pandje werd gekocht, verbouwd, en er opende een tweede logeeradres (zie hieronder). Op de begane grond werd de ‘hobbykamer’ van de heer des huizes: een heus biercafe. Op de meest smaakvolle manier mogelijk uiteraard. Biercafé 3B werd de naam, lekker helder ook, waar je 25 bieren van de tap kunt drinken, en nog eens 200 bieren uit de fles, waaronder heel veel streekbieren. Uiteraard gepaard met de betere bier-gerechten zoals een stevige burger en kleine tapas-stijl happen. Zin in een bierproeverij? Biercafé 3B is je man.

Stadslogement 3B Sneek

Stadslogement 3B Sneek

Het kan geen verrassing zijn dat dit tweede logeeradres in Sneek zich boven het biercafé bevindt: what’s in a name.

Een toplocatie, ruime en frisse kamers en een gastvrij onthaal. Logée’s van Stadslogement Westersingel, 3 deuren verderop, schuiven gezellig aan voor het ontbijt.

DE KOPEREN KEES

DE KOPEREN KEES

Deze sectie Kezen begint op nog geen vijf minuten wandelen langs het water vanaf logeeradres Stadslogement Westersingel. Houd het water aan en je kunt het ietwat oubollige café-restaurant niet missen. Want inderdaad, de bruine toog met restaurant oogt misschien ietwat gedateerd, maar vergis je niet: binnen is het sfeervol en bovendien waanzinnig goed van eten en drinken. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat de chef die De Koperen Kees nog niet zo lang geleden overnam jarenlang kookte bij, let wel, De Librije. Onder andere. u snapt: het charmeoffensief vanuit de keuken is van start, en aan een upgrade van de rest van de zaak wordt gewerkt. Slowly but surely, dat is een belofte.

By Kees Heerenveen

By Kees Heerenveen

Dan die andere Kees, By Kees (dat spreek je – uiteraard – op zijn Fries uit als ‘bie Kees’), is van een heel andere orde, namelijk een lunch- en koffiecafé zoals ze deze in het stugge Heerenveen niet gewend waren. Denk Randstad, met zijn hippe lichtheid, plantenweelde, metrotegels, betonnen vloer, fruit in mandjes daar nonchalant bovenop en boomstamtafels tegen een lange witte bank. En dat allemaal op slechts een pijlschot van Tialf.

 

Foodbar Buur Sneek

Foodbar Buur Sneek

Het allerleukst als de zon schijnt aangezien de leukerds van Foodbar BUUR in Sneek gewoon een heus stadsstrand voor de eigen deur creeerden. Maar ook de rest van het jaar mag je aanschuiven hoor, vooral als je zin hebt ik kleurrijk lekkers