Nederland, Friesland7 september 2019, door Maartje

STaDSLOgEMENT WESTERSiNgEL in Friesland

Nederland, Friesland, 7 september 2019, door Maartje

STaDSLOgEMENT WESTERSiNgEL in Friesland

Van alle Friese dorpen en steden (stadjes) vinden we, denken we, Sneek de leukste. Daar komt misschien wat jeugdsentiment bij kijken (hallo Sneekweek) maar het zit ’m ook in de gezelligheid van de kleine Friese stad. En aan de aanwezigheid van Stadslogement Westersingel, het redelijk nieuwe logement 3B én biercafé 3B in het- zelfde pand als dat laatste, splinternieuwe logement.

Sladslogement Westersingel Sneek

Sladslogement Westersingel Sneek

First things first: eerst was er Logement Westersingel, een kleine bed and breakfast in een monumentaal pand uit 1870, aan het water (de Elfstedentocht komt er langs, als-ie komt) aan de rustige kant van de Sneekse binnenstad. Er zijn vijf slaapkamers, allemaal ingericht door Klaske, de interieurstyliste die de zaak runt. Plus een fijne keuken waar het is zoals thuis. Of beter gezegd: zoals er het thuis graag zouden willen hebben. Huislijk, gezellig én mooi. Die keuken is er vooral voor de gezelligheid: je ontbijt wordt 200 meter verderop geserveerd, mocht je dat willen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je bammetje lekker in je eigen tuinkamer of patiokamer op te peuzelen, of in je etage waar je zelfs met 4 man terecht kunt – perfect voor met de familie.

Klasse hoor, Klaske. Vooral omdat er in de buurt niet ontzettend veel smaakvolle logeeradressen te vinden zijn, liepen de slaapkamers van Klaske al snel voller dan vol. En dus was de knoop om het niet meer zo toffe hotelletje zo’n 200 meter verderop te kopen, snel doorgehakt.Wederom een logement (alleen slapen, ontbijt op aan- vraag), wederom een parel. Bij 3B zijn er zeventien kamers; nog steeds kleinschalig, maar te veel voor Klaske om alleen te runnen en dus kwam manlief aan boord. Of dat de reden is laten we in het midden, maar het echtpaar besloot op de begane grond ook een biercafé in te richten. Er zijn ruim 220 bieren te bestellen, en een goede stevige maaltijd als bodem.