9 juli 2019, door Maartje

Het zoeken naar knap tuingereedschap is eindelijk voorbij: welkom Garden Glory

9 juli 2019, door Maartje

Het zoeken naar knap tuingereedschap is eindelijk voorbij: welkom Garden Glory

Als Barbie's Droomhuis een achtertuin had, dan zouden Barbie haar roze gemanicuurde handjes, gestoken in al even bubbelgum roze tuinhandschoenen, alleen maar het tuingereedschap van het nieuwe Zweedse Garden Glory vasthouden. En als ze klaar is, dan ging ze de haar snoepkleurige tuinslang niet aan de wilgen, nee nee, dan die gaf doodgewoon aan de daarvoor bestemde goudkleurige klauw aan de muur. De droom? Jawel. Maar wel eentje die uit kan komen dank zij Garden Glory: tuinieren was nog nooit zo leuk. Beloofd.

Garden Glory

Garden Glory

Het idee voor Garden Glory, een nieuwe lijn van beeldschoon, snoeperig tuingereedschap en buitenaccessoires (denk babyroze tuinslangen en luipaardprintschepjes), kwam toen oprichter de Zweedse Linda Brattlöf kort na haar intrek in haar huis aan de westkust van Zweden zin had om in de tuin te gaan werken. En prompt geen zin meer had toen ze met haar vieze, saaie tuingereedschap (een groene tuinslang met een agressief oranje mondstuk; wie bedenkt het ook?!) aan de slag moest. Blegh. Dat kon anders. Nee, móest anders. Maar vinden kon ze het niet. En het idee voor Garden Glory was geboren.

Toen Brattlöf zich realiseerde dat ze niet zou vinden wat ze zocht, besloot ze ons allemaal een plezier te doen en haar eigen assortiment design tuinaccessoires te creëren. Dank dank dank. Er kwamen sproeiers met luipaardprint, talonachtige slangbevestigingen en leeuwvormige plantenpotten – en dat zijn slechts enkele van producten die je in de line-up van Garden Glory tegenkomt. Duur? Tsja, duurder dan die suffe groene slang, dat wel, maar met prijzen variërend van 49 euro voor de kleinere items tot 469 euro voor een complete kit met meerdere is het te doen (die laatste is het perfecte house warming cadeau om met een groep vrienden voor te sparen als je het ons vraag!).

Het is vrij veilig om te stellen dat dit Garden Glory-gereedschap niet snel stof zal vatten in je schuur.

Shoppen? Snappen we. Een en ander komt uit Zweden, Europa dus, en dus eindelijk een keer geen hysterische invoerrechten. Heb je die alvast gewonnen. Garden Glory