het Zuid-Afrikaanse Jeffrey’s Bay – hier wil je wezen

het Zuid-Afrikaanse Jeffrey’s Bay – hier wil je wezen

We jubelen doodleuk nog even door over ons geliefde Zuid-Afrika waar de natuur onbeschrijflijk mooi is, de mensen vriendelijker dan vriendelijk en waar de horeca voor loopt op de rest van de wereld om de simpele reden dat de Zuid-Afrikaanse uitbaters gewoon doen wat goed voelt. En dat vol houden. Wars van trends enzo. Zo ook in het Zuid-Afrikaanse Jeffrey's Bay waar je (ook al) wil je wezen. Beloofd.

AirBnB droomhuis in Jeffrey's Bay

AirBnB droomhuis in Jeffrey's Bay

Let maar eens op, kleine kans dat je nee gaat zeggen tegen het volgende: strand en zee op 20 meter afstand (als je je tenen vanuit je bed uitstrekt kun je de zee bijna voelen), uitzicht over het een uitgestrekt Zuid-Afrikaans strand (dus breed en prachtig) en de veelgeprezen superbe golven van de oceaan 24/7, een houten huisje met ligbad en een huis met vijf bedden: familie, vrienden, iedereen is uitgenodigd! En dat allemaal voor de vanaf-prijs van,jawel: niet) 79 euro per nacht. Koopje, niet? Koken kun je zelf doen (de supermarkt is op loopafstand, zelden het geval in Zuid-Afrika, ook wel eens fijn!) en zorg dat je een andere avond aanschuift bij een van de vele echt leuke horecatentjes, eveneens op loopafstand. Eén nacht op deze droomplek is namelijk echt te weinig.

Nina's real food

Nina's real food

Horecatentjes zegt u? Wat dan? Nou deze, Nina’s Real Food bijvoorbeeld. Toegegeven: na een stap over de drempel krabbelden we ook even achter onze oren. Groot. Amerikaans… Hmmzz. Maar eenmaal gesetteld bleken het vooroordelen die maar wat snel van tafel geveegd mochten: Nina’s is 1) heel gezellig, en heeft een 2) heerlijke menukaart. je kunt er terecht voor zowel een gezonde hap als de wat vettere, en laat dat nou net de combi zijn waar we (altijd) op zoek naar waren!
Voor de lunch zijn er heerlijke pita-falafels te bestellen, of gegrilde pompoensalade. En een doodnormale maar hele lekkere burger, dat ook. Smullen wel. Ontbijten kan er met een goede (!) cappuccino en bijvoorbeeld een geweldige toast met ei, zalm en avocado. Of een enorm bord wentelteefjes met banaan en meer. Nom, maar echt. O, en fruitige smoothies en gezonde sappen zijn er ook.

Salt Surf School

Salt Surf School

In het boek Cool Cape Town omschrijven we Kaapstad en Omgeving als het ‘nieuwe Bali’. vanwege het buitenleven, de hippe tentjes én omdat je in Kaapstad waanzinnig goed kunt surfen. Voor dat laatste mag je zeker naar Jeffrey’s Bay. Bij Salt Surf School kun je terecht voor een fijne prive les surf (voor een 1,5 uur les betaal je 35,- euro, niet gek vonden wij). Wie zich mentaal  voor moet bereiden pakt er een bakkie pleur bij, want die zijn er goed en je zit gezellig. Hetzelfde bakkie achteraf om bij te komen en je hebt een topochtend te pakken. De surfschool zit aan de grote weg en is niet te missen. Je loopt binnen 2 min het water in. Zonder gedoe. Alleluja.

Infood bakery

Infood bakery

Sorry maar kan het lekkerder dan bij Infood Bakery? Bijna niet dus. De eigenaresse heeft o.a. gecatered voor Prins Harry (die van Megan), om meteen maar wat aan name dropping te doen. En Harry weet wat lekker is hoor. Maar miss Infood keerde terug naar haar geliefde Afrika en opende in Jeffrey’s Bay deze heerlijke toko. Fijn voor iedereen die Jeffrey’s Bay bezoekt. Ga voor een het home made brood of een lekker gebakje voor bij de koffie. De koffie die ze zelf mengen overigens (onder de noemer Coffee Society). Wees wel alert: op zondag is Infood Bakery dicht. Check de instagram voor jaloersmakende beelden.
(hoofdbeeld via thetimelessvoyagers)