Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2019
  • 06-12-2018
  • Amsterdam, Eten & drinken, Nieuw

heus geen hoge drempel: na 9 uur loungen in Waldorf Astoria Amsterdam

heus geen hoge drempel: na 9 uur loungen in Waldorf Astoria Amsterdam

Ja. Say no more. Ik heb precies hetzelfde: het Waldorf, dat is toch voor bijzondere momenten? Daarvoor trek je je hoge hakken aan, moet het pak in de plooi en het haar gewassen? Toch?? Beetje wel, maar aan de andere kant: dat zou je jezelf eigenlijk sowieso wat vaker moeten gunnen. Ja toch!

Welnu, het Waldorf, Waldorf Astoria Amsterdam voluit natuurlijk, maar het ons ietwat schichtige vogeltjes makkelijk: sinds begin december heet de prachtige bar, de Peacock Alley van Waldorf Astoria Amsterdam, iedere avond na negen uur 'de After 9 Lounge'. Duidelijke taal.

de Peacock Alley bar @ Waldorf Astoria Amsterdam

Dat het Waldorf eigenlijk stiekem best wel een van onze lievelingsplekken voor de (zon)dag is, beschreven we hier al, maar dat je er 's avonds ook heel erg goed het betere nachtmutsje kunt scoren, dat wisten wij ook nog niet. De prachtige Peacock Alley chique, ja, maar dus ook comfortabel. Lang niet zo intimiderend als je dacht. Rond de opvallende armillarium (een hemelbol) is het gezellig natafelen en/of nakletsen over de film of voorstelling die je net hebt gezien. Zo'n plek waar je elkaar kunt verstaan. En op je wenken bedient wordt. Niet in de minste plaats is het dé Amsterdamse gelegenheid voor een nieuwbakken date. Indrukwekkend en toch gezellig. Indruk maken noemen we dat.

‘Meet Me at the Peacock After 9’ past in een bijzondere traditie, zo leest het persbericht. Het is namelijk de Amsterdamse variant op het bekende ‘Meet me at the Clock’. De klok in de Peacock Alley van Waldorf Astoria New York voor wie dat niet zegt (yours truly vierde haar een dag van haar honeymoon!). De historische klok stamt uit 1893 is sinds 1931 een prominente blikvanger in de beroemde moedervestiging van Waldorf Astoria. De klok werd een befaamde ontmoetingsplek in New York: ‘Meet Me At The Clock’ werd zelfs een gevleugelde uitdrukking en behoefde geen verdere uitleg over de locatie. Stukje geschiedenis en een beetje van een icoon in Amsterdam. Vinden we leuk.