6 december 2018, door Maartje

heus geen hoge drempel: na 9 uur loungen in Waldorf Astoria Amsterdam

6 december 2018, door Maartje

heus geen hoge drempel: na 9 uur loungen in Waldorf Astoria Amsterdam

Welnu, het Waldorf, Waldorf Astoria Amsterdam voluit natuurlijk, maar het ons ietwat schichtige vogeltjes makkelijk: sinds begin december heet de prachtige bar, de Peacock Alley van Waldorf Astoria Amsterdam, iedere avond na negen uur 'de After 9 Lounge'. Duidelijke taal.

de Peacock Alley bar @ Waldorf Astoria Amsterdam

de Peacock Alley bar @ Waldorf Astoria Amsterdam

Dat het Waldorf eigenlijk stiekem best wel een van onze lievelingsplekken voor de (zon)dag is, beschreven we hier al, maar dat je er ‘s avonds ook heel erg goed het betere nachtmutsje kunt scoren, dat wisten wij ook nog niet. De prachtige Peacock Alley chique, ja, maar dus ook comfortabel. Lang niet zo intimiderend als je dacht. Rond de opvallende armillarium (een hemelbol) is het gezellig natafelen en/of nakletsen over de film of voorstelling die je net hebt gezien. Zo’n plek waar je elkaar kunt verstaan. En op je wenken bedient wordt. Niet in de minste plaats is het dé Amsterdamse gelegenheid voor een nieuwbakken date. Indrukwekkend en toch gezellig. Indruk maken noemen we dat.

‘Meet Me at the Peacock After 9’ past in een bijzondere traditie, zo leest het persbericht. Het is namelijk de Amsterdamse variant op het bekende ‘Meet me at the Clock’. De klok in de Peacock Alley van Waldorf Astoria New York voor wie dat niet zegt (yours truly vierde haar een dag van haar honeymoon!). De historische klok stamt uit 1893 is sinds 1931 een prominente blikvanger in de beroemde moedervestiging van Waldorf Astoria. De klok werd een befaamde ontmoetingsplek in New York: ‘Meet Me At The Clock’ werd zelfs een gevleugelde uitdrukking en behoefde geen verdere uitleg over de locatie. Stukje geschiedenis en een beetje van een icoon in Amsterdam. Vinden we leuk.