Nederland, Amsterdam22 juni 2018, door Maartje

De Summer Afternoon Tea in Waldorf Astoria Amsterdam is vakantievieren in eigen land (of zelfs in eigen stad)

Nederland, Amsterdam, 22 juni 2018, door Maartje

De Summer Afternoon Tea in Waldorf Astoria Amsterdam is vakantievieren in eigen land (of zelfs in eigen stad)

Toen we afgelopen zondag in de categorie #ditmoeteenzondagzijn met zijn allen vanuit huis over de Amsterdamse grachten naar het prachtige Waldorf Astoria hotel liepen was het uitje al goed voordat het goed en wel begonnen was. Onderwerp van gesprek, en van de dag: de Summer Afternoon tea in Waldorf Astoria Amsterdam. Bam.

Waldorf Astoria Amsterdam

Waldorf Astoria Amsterdam

Nee, nee, nee, geen Hígh Téa, Afternóon Tea heet het na-het-middag-uur-thee-geleuter met meer lekkers dan je eigenlijk op kunt. En nee nee nee… die Afternoon Tea is écht niet alleen bestemt voor de winter- of herfstige maanden. Ben je mal. Nee, de Summer Afternoon Tea van Waldorf Astoria Amsterdam is – letterlijk – geheel andere koek. Bij dit privéfeestje draait het namelijk amper nog om de thee (hoewel de donkere thee met rozenblaadjes, de China Supreme Rose Tea, heerlijk is overigens – ik haat groene thee, of thee met takken (jaja, ik weet dat dat munt is), of nog erger: gember. Gruwel). Nee, hier hebben we het over een dijk van een assortiment rond de thee in het instant vrolijk stemmende carrousel-thema. Ja, die vrolijke ronddraaiende carrousel met meestal een gezellig rood-wit gestreept dak van het circus. Knappe jongen die daar niet blij van wordt.

Nee, nee, nee, geen Hígh Téa, Afternóon Tea heet het na-het-middag-uur-thee-geleuter met meer lekkers dan je eigenlijk op kunt. Nee, de Summer Afternoon Tea van Waldorf Astoria Amsterdam is – letterlijk – geheel andere koek.

Zijn de echtgenoot en ik in het buitenland, dan maken we er namelijk een gewoonte van om het meest luxe hotel van de stad een kop thee (ahum… meestal is het thee vergezeld met een glas wijn slash champagne) want dan hebben we een excuus en élk luxe hotel in élke stad kent een thee-programma. En nu vierden we deze minivakantie in eigen stad. Bij het meest luxe hotel van onze eigen stad.

Terug naar die carrousel want mán, wat issie leuk. De thee (we gewoon houden stug vol dat we echt volop van de thee gedronken hebben) begon met een glas champagne voor mij, een glas verrukkelijke chablis (niet te veel hout, mooi droog en heerlijk) voor de man. En een mini ijsco-hoorntje met een mouse van tomaat, avocado, knapperige rijst en soja waarmee de toon gezet werd. Nom.

Belangrijk: boek je de Summer Afternoon Tea (zou je moeten doen), ga dan met trek! Want de carrousel puilt uit. We noemen gemberkoek met foie gras paté, gerookte zalm op een sandwich met groene asperges en roomkaas…

Rap (maar niet al te rap hoor) volgde meer lekkers, uiterst zorgvuldig neergezet door de superlieve Waldorf team (NB: hondjes zijn niet welkom in de Peacock Alley van het hotel waar de Afternoon Tea geserveerd wordt. Dat is begrijpelijk want ‘honden welkom’ betekent immers dat álle honden welkom zijn, ook honden van het formaat Samson (die van Gert) en dat zou een zooitje worden. Belangrijk want het hotel verwelkomt namelijk wel honden in hun kamers. Wisten wij niet, dat van de Peacock Ally (wel van de kamers, vandaar de vergissing). Nu wel. Werd opgelost: de lieve meiden van Waldorf Astoria hebben tijdens onze theefuif op mops Willem gepast. Dat is geen gewoonte hoor, dus niet dat je nu ineens je hond mee moet gaan nemen, maar het omschrijft wel hoe mega behulpzaam de mensen van het hotel zijn. So far deze zijweg).

Belangrijk: boek je de Summer Afternoon Tea (zou je moeten doen), ga dan met trek! Want de carrousel puilt uit. We noemen gemberkoek met foie gras paté, gerookte zalm op een sandwich met groene asperges en roomkaas, een mini kipburger met Thaise basilicum en komkommer relish, een mini-hotdog met compote van rode ui, zuurkool en mosterd (mijn favoriet)…

…En dat was alleen nog maar de linkerzijde van de carrousel. In het midden ging het door met een macaron met vulling van vanille en aardbei (lievelings van de man en dat lag niet alleen aan het gezellige clownssmoeltje dat op de macaron was getekend), een sablé van limoen en cassis, een cupcake met popcorn gemaakt van popcorn (!), choux van lavendel en abrikoos en een suikerspin met discodip (o nee! dít was mijn favoriet).

Mocht je denken dat de kous daar mee af was… Think again! Want de scones – natúúrlijk de scones – moesten ook nog komen. Uiteraard met clotted cream (veeg me op) en jam. En chocolade en discodip, we zitten immers nog steeds in de carrousel. En ondertussen werd de ‘thee’ (oke, champagne en wijn) lekker bijgeschonken.

Vakantie.

O, ik zou het bijna vergeten: lief team Waldorf, mogen we de playlist die in de toiletten speelde? We kwamen bijna niet meer naar buiten.

Summer Afternoon Tea @ Waldorf Astoria Amsterdam