12x de leukste campings in Nederland

20 mei 2020, door Manon (Hey Frits)
12x de leukste campings in Nederland

Wil je deze zomer op vakantie in eigen land? Ga kamperen! Nederland heeft echt wel een hoop pareltjes waar je prachtig kunt overnachten … in het bos, aan zee, speciaal voor kinderen of lekker stylish. Heb je nou geen tent of caravan? No problem, veel campings verhuren tegenwoordig bell tenten of tipi’s zodat de DZT’ers (De Zonder Tenters) ook gewoon kunnen kamperen. Dit zijn de leukste campings in Nederland.

Kamperen, kamperen … tsja, vroeger was ik er nooit zo van. Ik heb het nooit gedaan met mijn ouders en als ik dan eens een keer met een vriendinnetje en haar ouders een weekend mee mocht dan was ik ook niet mega enthousiast. But things can change, want ik vind kamperen nu echt heerlijk. Aangezien ik nog niet zo’n ervaren kampeerder ben kon ik nog wel wat tips gebruiken, dus ik vroeg op Instagram naar ideeën voor leuke campings in Nederland. En ik kreeg zoveel leuke tips, dat ik ze ook heel graag met jullie wil delen. Op random volgorde zijn dit de 12 tips van mijn lieve volgers op Instagram.

Lees ook: de mooiste natuurhuisjes in Nederland

Het Bos Roept Campings in NederlandFoto via Het Bos Roept

Het Bos Roept – Slootdorp, Noord-Holland
Kampeerplek prijs vanaf €23 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper, boot
Tenten te huur? Ja

Zoals de naam al doet vermoeden ligt Het Bos Roept tussen struiken en bomen. Een ecologische natuurcamping, maar dan met moderne faciliteiten zoals sanitair. Bij slecht weer kun je terecht in de Shelter, een sfeervolle kas, en de omgeving is natuurlijk prachtig om te fietsen en wandelen.

Lees ook: Logeren in een airstream op camping het Bos Roept

Camping Friesland It DreamlânFoto via It Dreamlân

It Dreamlân – Kollumerpomp, Friesland
Kampeerplek prijs vanaf €9 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Ja

In Friesland ligt natuurcamping It Dreamlân, niet ver van het Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee. De camping heeft 25 ruime plekken voor tenten, caravans en campers en ligt midden in de natuur.

Bij Ons - Groesbeek, Gelderland NederlandFoto via Bij Ons

Bij Ons – Groesbeek, Gelderland
Kampeerplek prijs vanaf €23,50 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Ja

Niet ver van Nijmegen ligt camping Bij Ons. Deze camping heeft 40 kampeerplaatsen en 13 accommodaties, waaronder ook een aantal tenten. Langs de camping stroomt de Groesbeek, een rustig kabbelend beekje waar kinderen het uitstekend naar hun zin hebben.

Campings in Nederland Lolotte kindercampingFoto’s via Camping Lolotte

Lees ook: Pluktuinen in Nederland – zelf bloemen en fruit plukken

Camping Lolotte – Neede, Gelderland
Kampeerplek prijs vanaf €18 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Ja

Heb je kids, dan MOET je naar Camping Lolotte. Deze camping bestaat sinds 2018 en is een kindercamping, maar dan anders. Let op, ik kan het zelf niet mooier beschrijven: “Wij gaan links waar andere kindercampings rechts gaan. Geen hossende animatieteams en wildwater paradijzen, maar een camping voor bevlogen boomklevers, nieuwsgierige achtertuinavonturiers, onverschrokken padvinders en hun ouders.” De velden worden ingedeeld op leeftijd, dus goed voor vriendjes en ritme. Een van de beste campings in Nederland voor kinderen?

Lees ook: Camping Lolotte – een kindercamping waar de natuur centraal staat

Logeren bij de Boswachter Campings in Nederland StaatsbosbeheerFoto via Logeren bij de Boswachter

Camping Lheederzand, Logeren bij de Boswachter
Kampeerplek prijs afhankelijk van camping
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Ja

Hoe leuk is dit, Logeren bij de Boswachter. Op allerlei mooie plekken in het land kun je kamperen in de natuur, op terrein van Staatsbosbeheer. Tussen de bomen en in het groen, zonder veel faciliteiten maar wel met sanitair. Camping Lheederzand werd specifiek getipt en op deze camping kun je je met een tent, caravan en camper kamperen en zijn er tenten te huur.

Kampeerterrein De Lievelinge Campings in NederlandFoto via De Lievelinge

Kampeerterrein De Lievelinge –  Vuren, Gelderland
Kampeerplek prijs vanaf €20 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Ja

Je gaat naar De Lievelinge voor de sfeer. Deze camping is een groene oase in het bos en heeft royale kampeerplaatsen, een bonte verzameling van kunstzinnige accommodaties en is een eigenzinnige vrijplaats in de Betuwe. Een paradijsje dat je graag je lievelingscamping noemt.

Campings in Nederland De Klepperstee OuddorpFoto via De Klepperstee

De Klepperstee – Ouddorp, Zuid-Holland
Kampeerplek prijs vanaf €30 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Nee

Achter de duinen van Ouddorp aan Zee ligt camping De Klepperstee. Het is een ruim opgezet vakantiepark voor tent, caravan en camper en ligt op slechts 1 kilometer van het strand. De camping heeft ook een aantal accommodaties te huur, maar geen tenten. Wel heel cool: ze hebben een zwemvijver!

En wat dacht je van wildkamperen? Misschien ook leuk om te lezen: De ultieme gids voor wildkamperen in Europa van Ridestore. 

Campings in Nederland 7Huizen aan Zee Foto via Reiswijven, 7Huizen aan Zee

7Huizen aan Zee – Brouwersdam, Zeeland
Kampeerplek prijs vanaf €18,95 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Nee

Vlakbij het Grevelingenmeer ligt minicamping 7Huizen aan Zee. Fantastisch en rustig gelegen tussen de Brouwersdam, Het Grevelingenmeer en de zee. Naast campingplaatsen hebben ze ook vakantiehuizen, maar helaas geen verhuur van tenten. In de zomer kun je aanschuiven voor table d’hote, een gezamelijke maaltijd met smakelijke streekproducten.

Camping Buitenland Nederland DrentheFoto via camping Buitenland

Camping Buitenland – Zandpol, Drenthe
Kampeerplek prijs vanaf €19 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Ja

Camping Buitenland is een initiatief van vijf vrienden en was eerst niet meer dan een overwoekerd kampeerterrein, verscholen tussen de bossen en aan een meertje. Drie jaar later is het een eigenzinnige en kleurrijke camping met kampeerplekken en bijzondere accommodaties, leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

 

Camping in Nederland Samoza Veluwe Foto via camping Samoza

Camping Samoza – Vierhouten, Gelderland
Kampeerplek prijs vanaf €21 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Nee

Op de Veluwe ligt gezinscamping Samoza. Een park met veel faciliteiten, dus ook bij slecht weer genoeg te doen. Er is een zwembad en een manege en in de omgeving kun je wandelen of fietsen in de natuur. Toch geen zin om te kamperen? Ze verhuren ook accommodaties.

Camping Wulpen - Cadzand, Zeeland Nederland

Camping Wulpen – Cadzand, Zeeland
Kampeerplek prijs vanaf €25,90 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Nee

Op slechts 1,5 kilometer van het strand ligt Camping Wulpen. Een familiecamping in het Zeeuws-Vlaamse polderlandschap met sfeervolle velden, een bloeiende boomgaard en tussen de knotwilgen op de dijk. Het strand en natuurgebied ‘t Zwin zijn in de buurt en je bent ook zo in leuke plaatsje in België vanaf hier.

Camping Oosterberg - Epen, Zuid-LimburgFoto via camping Oosterberg

Camping Oosterberg – Epen, Zuid-Limburg
Kampeerplek prijs vanaf €12 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Nee

In de Limburgse heuvels ligt Camping Oosterberg. Een fijne boerderij camping met spectaculair uitzicht over het Limburgse landschap en een mooie uitvalsbasis om te wandelen en fietsen. Er zijn dieren op de boerderij en ook Maastricht ligt in de buurt.

Camping Dijk en Meer

Camping Dijk en Meer
Kampeerplek prijs vanaf €23 per nacht
Geschikt voor tent, caravan, camper
Tenten te huur? Ja

Camping Dijk en Meer ligt aan het IJsselmeer in West-Friesland. Het is een gezellige familiecamping gelegen tussen het groen, waar met gezellige plekjes en hoekjes bijna een festival sfeertje heerst. Op de camping zijn kampeerplekken en je kunt er een tipi tent huren als je geen eigen tent hebt. Ook staan er nog een aantal accommodaties op het terrein.