28 oktober 2022, door Teun Tielen

Kamperen in de winter: de allerleukste wintercampings van Europa

28 oktober 2022, door Teun Tielen

Kamperen in de winter: de allerleukste wintercampings van Europa

Kamperen in de winter? Ja joh, kan gewoon. Met een beetje extra voorbereiding is kamperen in de winter juist leuk. We durven zelfs te zeggen dat het leuker is (oke: kan zijn) dan in de zomer. Fikkie stoken, dikke trui aan, en gaan. Je hoeft het jezelf ook niet té moeilijk te maken door in een tent te slapen. Kan natuurlijk wel, 's winters heb je in ieder geval geen last van muggen.

 

Wie nog niet overtuigd is duikt gewoon een chalet (uiteraard mét sauna) in. Inderdaad, kamperen in de winter is helemaal zo slecht nog niet. Kamperen in de winter? Dit zijn de allerleukste wintercampings in Nederland en daarbuiten.

 

Geen kampeerder, wel op zoek naar natuur? Dan kom je al een heel stuk met deze leuke cabins in Nederland.

 

 

Oetdoor

Oetdoor

Voor een stukje Scandinavië in de Achterhoek moet je bij Oetdoor wezen. Hier overnacht je in een Scandinavische bell tent, Zweedse stuga of een boshuisje. Echte die hards mogen ook hun eigen tent meenemen. In de winter wordt het terrein omgebouwd tot een Wintercamp mét hottub en Sauna. Ook hebben ze een huiskamer met houtkachel, dus bang zijn dat je hier kou gaat lijden is nergens voor nodig.

Oetdoor

Het Wylde Pad

Het Wylde Pad

Wylde (en hopelijk witte) Kerst, anyone? Bij het Wylde Pad in Friesland komt dat wel goed. Zeker niet back to basic, wel ultiem genieten. Het Wylde Pad is een kleinschalig vakantiepark met yurts, appartementen en huisjes. Allemaal gestyled door Rachel van de Huismuts, dus ook met de inrichting zit het meer dan goed. Op het park zelf is van alles te beleven, en ook de omgeving is top.

Wylde Pad

Natürlich HELL

Natürlich HELL

In het Oostenrijkse Zillertall ligt camping en aparthotel Natürlich HELL. Hell als in helder, voor de duidelijkheid. Met een sauna, (kidsproof) zwembad, fitness is het hier allesbehalve hels. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, net als design. Zo zien we het graag. Slapen kan in een appartement of op de camping.  In 2022 werd het sanitair gebouw helemaal verbouwd dus je hoeft niet bang te zijn voor smoezelige campingdouches. Met zowel de snelweg als het ov in de buurt is Natürlich HELL de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van het Zillertall.

Natürlich HELL

Huttopia

Huttopia

Geen hutje op de hei, maar een hutje in de bergen. De chalets van Huttopia zijn ideaal voor wintersporters die geen zin hebben om te après-skiën. Afgezonderd genoeg om lekker te cocoonen en niks mee te krijgen van feestgedruis, en tóch sta je voor je het weet weer op de piste. Best of both worlds. Er liggen onder andere chalets bij skigebieden Les Arcs en Les 3 Vallées. Hoewel Huttopia een keten is, zijn de chalets hartstikke knus en beregezellig.

Huttopia

Camping Sörälvens Fiske

Camping Sörälvens Fiske

Don’t judge a book by its cover. De website is niet bepaald je-van-het, maar daar kijken we maar al te graag doorheen. Camping Sörälvens Fiske in het Zweedse Idre is een echte hidden gem. De camping ligt pal aan een rivier en met een beetje geluk lopen er rendieren over het terrein. Slapen doe je in je eigen caravan of tent óf in een Stuga. Hygge ten top.

Camping Sörälvens Fiske

Hartje Groen

Hartje Groen

(Bartje) Hartje Groen. Een heerlijke camping verstopt tussen de bomen in natuurgebied de Maashorst in Brabant. Je kunt hier écht back to basic door te slapen in je eigen tent en te koken boven open vuur. Al klinkt vertoeven in een luxe bell tent of tiny house en een verse maaltijd bestellen ook wel heel aantrekkelijk.

Hartje Groen

 

Boutique Yurt Puck

Boutique Yurt Puck

In het Limburgse Heythuysen vind je Boutique Yurt Puck. Dit is een écht winters exemplaar, want je kunt hier alleen van oktober tot en met maart terecht. Puck is knap, knus en beregezellig. Bij aankomst staan de bubbels klaar dus het feest kan meteen beginnen.  Slapen als een roosje zul je.

Boutique Yurt Puck