Camping Lolotte – een kindercamping waar de natuur centraal staat

10 februari 2021, door Manon (Hey Frits)
Camping Lolotte – een kindercamping waar de natuur centraal staat

Hoewel Hey Frits zich niet focust op reizen met kinderen, houden we wel van unieke plekjes. Kindercamping Lolotte is zo’n uniek plekje. Wellicht totaal niet interessant als je zelf geen kids hebt, maar wél interessant genoeg om als tip te geven aan alle ouders om je heen: dit is camping Lolotte en hier wil je heen!

 

Foto’s via Camping Lolotte

Kamperen is een heerlijke manier om vakantie te vieren, zelfs in Nederland. De zomers worden steeds langer en warmer dus je hoeft niet meer uren in de auto te zitten om naar een camping in Frankrijk te rijden. Win-win situatie, want daar zijn de kids vast ook heel blij mee. Wij zouden koers zetten naar camping Lolotte, een kindercamping … maar dan net even anders.

Lees ook: 12x de leukste campings in Nederland volgens onze insta-volgers

Camping Lolotte kindercamping Nederland

Camping Lolotte – spelen in de natuur

Veel campings hebben kids entertainment. Heerlijk om je kind een paar uur te droppen, maar vaak hysterisch met hossende animatieteams of in de vorm van een schreeuwerig binnenspeelparadijs. Het kan ook anders – als je dat wil (want er is natuurlijk ook niks mis met animatieteams). Bij camping Lolotte staat de natuur centraal. Dit is een camping voor als je van buiten spelen houdt en waar je lekker vies mag worden.

Camping Lolotte kindercamping Nederland Camping Lolotte kindercamping Nederland Camping Lolotte kindercamping Nederland

Kampeervelden ingedeeld op leeftijd

Nog zoiets cools waarvan je denkt ‘waarom hebben ze dit niet eerder bedacht’: de kampeervelden worden ingedeeld op leeftijd. Je kinderen kunnen dus met leeftijdsgenootjes spelen en iedereen gaat ongeveer rond dezelfde tijd naar bed, dus vanaf dan kun je wijn gaan drinken met je kampeerbuurvrouw(en).

Lees ook: De Camphanen – kamperen op een pop-up camping in een vintage camper 

Camping Lolotte kindercamping Nederland Camping Lolotte kindercamping Nederland

Leuke activiteiten op camping Lolotte

Camping Lolotte ligt in Neede, in de Achterhoek, en is omringd door bomen. Genoeg natuur te ontdekken hier, want de kids kunnen in de bomen klimmen, kikkervisjes zoeken in de speelvijver of kriebelbeestjes zoeken in het bos. Er worden activiteiten georganiseerd (vuurtje leren stoken, modderrollen of vossenburchten bouwen bijvoorbeeld) en ze kunnen een duik nemen in het buitenbad.

Camping Lolotte kindercamping Nederland Camping Lolotte kindercamping Nederland

Liever kamperen in een huisje?

Is kamperen nou echt niet jouw ding (of heb je geen eigen tent), maar vind je Camping Lolotte verder wel hemels klinken, dan kun je ook een huisje huren. De huisjes zijn geschikt voor maximaal 4 personen en kosten €90 per nacht (jan 2021) In de zomer zijn ze alleen per week te boeken en je moet alsnog met een toiletrol onder je arm de camping over, want het huisje heeft geen douche en toilet. Dus toch nog die charme van kamperen!

Camping Lolotte kindercamping Nederland

Tarieven voor kamperen

Je kunt met z’n tweeën kamperen vanaf €27 per nacht. Je mag met je tent, kampeerbus, vouwwagen of caravan komen en er mag ook nog een kleine bijzettent geplaatst worden. Kom je met meer personen, wil je elektra of neem je een hond mee? Dan boek je dit er extra bij.

Camping Lolotte kindercamping Nederland