Nederland, Amsterdam19 december 2022, door Isa de Laat

Vermijd de Schiphol-stress met een nacht in Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Nederland, Amsterdam, 19 december 2022, door Isa de Laat

Vermijd de Schiphol-stress met een nacht in Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Wat kan het stressvol zijn hè, de voorbereiding van je vliegreis. De dagen ervoor (of uren als je beter kunt presteren onder druk) staan in het teken van spullen inpakken, van alles en nog wat regelen en tellen hoeveel uren slaap je nog kunt pakken voor je vlucht. Reis je met koters (ook daarvoor hier een lijstje met inpaktips), dan wordt de druk nog wat opgevoerd.

 

 

Hoe we hier bij Barts Boekje zo vaak op reis gaan dan? We plakken er zo vaak mogelijk gewoon een nachtje vakantie aan (de dag ervoor of soms erna - maar liever ervoor). Vermijd die vakantie-stress met een nacht in Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Je bent lekker dichtbij dus geen stress van files of treinen die niet gaan, niet idioot vroeg opstaan én dus een extra dagje vakantie! Echt niet alleen voor de zakenlui hoor, dit hotel. Hieronder lees je waarom je juist heen moet als je niet aan het werk bent en de vakantiemodus aan staat.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Of je nu in de winter (allerlei tips voor een kerst in het buitenland), hartje zomer of een ander seizoen een vlucht wil pakken: een dag langer vakantie doet een mens nooit kwaad.

Bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol hebben ze de definitie ‘vakantie’ goed begrepen. Want buiten het feit om dat je binnen no-time op of van het vliegveld (af) bent (via de rechtstreeks verbonden loopbrug), is dat niet de enige stress die ze voor je wegnemen. Zelfs de auto kun je tijdens je reis laten staan in de parkeergarage. Overigens ben je ook binnen vijftien minuten in hartje Amsterdam.

Met ‘binnen no time op of van het vliegveld’ bedoelen we slechts zeven minuten lopen. Daarnaast ligt het hotel vijftien minuten van Amsterdam Centraal Station. Als je dan op het treinstation van Schiphol Airport aankomt dan loop je naar de centrale hal van het treinstation. Even zoeken naar het Hilton-bord en dan de roltrap naar boven richting Hilton. Volg de borden voor Hilton in de gang en blijf rechtdoor lopen tot je bij de ingang bent.

Van alle gemakken voorzien

Van alle gemakken voorzien

Dat er een 24-uurs fitnesscentrum is (fijn om even de benen te strekken voor of na de vlucht) en ook nog eens een binnenzwembad moeten we zeker niet vergeten. Kinderen zijn meer dan welkom met een speciaal kindermenu in het restaurant én korting op het ontbijt.

Ok, dat was het gemak, nu komt het vakantievieren. En die vakantie begint met dineren in eigen Bowery Restaurant of een drankje in de bar van het hotel, Axis Lobby & Cocktailbar (spoileralert: heel veel soorten cocktails!).

Restaurant Bowery en Bar Axis

Restaurant Bowery en Bar Axis

Want waar je reis ook heengaat, bij Bowery Restaurant ga je de dag voor of na je vlucht op reis door Azië. Zowel voor ontbijt, lunch en diner in het restaurant vind je drie live kookstations. Niet zo’n fan van Aziatische keuken of gewoon trek in iets anders? Probeer dan de gerechten van de Bowery Grill (al raden we de rendang met alles erop en eraan van de Aziatische hoek wel echt aan hoor). En wie denkt dat de live kookstations de persoonlijkheid weghalen, zit fout. Je wordt hier gewoon (heel) vriendelijk bediend aan de tafel, maar je kunt wel lekker gluren in de keuken. De gesprekken om je heen? Je raadt het al: het zit hier vol met andere reizigers.

Gelegen in het 42 meter hoge Atrium (a.k.a. hart van het hotel), ligt Axis Lobby & Cocktail Bar. Overdag een bruisend café, ‘s avonds een levendige lounge. Met als specialiteit (en hier scoren ze pluspunten): echt goede cocktails, Nederlandse jenevers en één van de grootste gin collecties van Nederland. Liever je rust voor of na je reis? Roomservice is het antwoord.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol