21 december 2022, door Maartje

Handbagage only, de kids editie. Traveling light doe je zo; inpaktips, ook voor wie met kids op vakantie gaat

21 december 2022, door Maartje

Handbagage only, de kids editie. Traveling light doe je zo; inpaktips, ook voor wie met kids op vakantie gaat

Wie de beelden van de rijen op de Nederlandse luchthavens voorbij ziet komen, vreest vast grote vrezen voor zijn eigen vakantie... Snappen we. Maar tsja, ga je daarom jullie o zo welverdiende vakantie annuleren? Dacht het niet. Aan die rij kunnen we niets doen, wel denken we met je mee hoe je hier op in kunt spelen. Door zo min mogelijk mee te nemen bijvoorbeeld. Traveling light doe je zo; inpaktips, ook voor wie met kids op vakantie gaat.

(toch een tip voor de enorme Schipholrij? Mocht je een baby hebben, klap dan je Cybex Libelle (zie hieronder) in, hang 'm onopvallend over je schouder (kan gemakkelijk want hij is piepklein), stop je baby in een draagzak en vraag aan een van de medewerkers "of er niet heel toevallig een rij voor met kleine kids is?", want dit is natuurlijk wel erg zwaar voor je. Maar je hebt het niet van ons).

Help eerst jezelf, dan de kids

Help eerst jezelf, dan de kids

Eerst jezelf helpen, en dan pas de kids, is natuurlijk een knipoog naar de welbekende les in het vliegtuig: mocht er paniek zijn, zet dan eerst je eigen masker op en dan die van je kids. Zo werkt dat met het inpakken van je koffer eigenlijk ook; je hebt je vakantiebestemming vást zo gekozen dat het vooral ook een groot feest voor het kleine spul gaat zijn, maar met het pakken van de koffers kom jij eerst. Dat is namelijk vooral heel praktisch: een groot deel van je eigen zaken, kun je prima voor de kids gebruiken (en oke, andersom geldt dat af en toe ook). Sjaaltje? Maak een knoopje van de vier punten en je hebt een zonnehoedje voor je kleine. Grote sjaal? Dekentje. En voor baby’s is iedere schoen speelgoed ;).

Zie daarom eerst onze basis lijst: traveling light doe je zo; de inpaktips van team Barts Boekje

Cybex Libelle

Cybex Libelle

De beste tip van het land en vooral van het buitenland voor wie met klein spul tot een jaartje of vier gaat vliegen: schaf de Cybex Libelle aan. Van alle inklapbare buggy’s is deze de kleinste én stevigste van allemaal. Je klapt hem met een hand open en met dank aan het ‘vleugel’systeem haak je men opgevouwen eenvoudig en stevig in elkaar (dus niet dat-ie weer openklapt als je net met koffers en tassen het bagageruim in staat te laden). Ook handig is dat je hem met dank aan de overdwarsbeugel met één hand kunt besturen, maar dan de handvatten je de mogelijkheid geven om er flink de pas in te zetten. Het bagagenet is ruim en handig en, en dat is misschien nog wel de beste feature: de buggy kan behoorlijk plat waardoor je kleintje er een goede tuk in kan draaien.

Vanaf 6 maanden kan je mini er al in, en, ook zo slim, je autozitje (wist je dat het in Amerika de standaard is dat je je baby in een autozitje meeneemt in het vliegtuig?) past er ook in. Zo kun je alles dus comfortabel mee het vliegtuig of de trein mee innemen.

Deze móet je jezelf echt even gunnen

Deze móet je jezelf echt even gunnen

Weet dat er partijen zijn die je koffer een dag voor vertrek thuis ophalen, inchecken en op het vliegveld afleveren. Tried and tested in het geval van de service van Transavia, en dat werkt perfect: 1 dag van tevoren krijg je tijdig bericht hoe laat je koffer thuis op wordt gehaald (zorg dat je je boardingpass en paspoort gereed hebt!), de pick-up agent maakt foto’s van je gesealde koffer (een soort tie rib door de gaatjes van de rits van je koffer) en die krijg je via een whatsapp bericht toegestuurd zodat je weet dat alles in orde is. Vervolgens krijg je een bericht wanneer je koffers zijn afgegeven op Schiphol en zijn ingecheckt. Eenmaal op bestemming rollen ze zo van de band, zoals je gewend bent. Ideaal. En niet alleen Transavia biedt deze service: je kunt ook o.a. bij Tui, Corendon en Fedex terecht. Wij zouden het doen… Scheelt je nogal veel tijd (en vooral stress) op de luchthaven.

Deze lijst is en blijft onze must read tiplijst voor wie nog moet gaan vliegen met het kleine spul: (vlieg)reizen met een baby doe je zo.

Barts Boekenclub

Barts Boekenclub

Het is wellicht een no-brainer, maar het snelst van die zware tas en pijnlijke rug afkomen, doe je natuurlijk door de zware spullen te lozen. Boeken dus, altijd zwaar. Maar… We willen wel lezen. In comes de Kobo e-reader! Voor wie dat niks zegt: de Kobo e-readers zijn (niet alleen wat ons betreft) de fijnste, slimme, digitale boeken. En met een Kobo Plus abonnement (via Bol.com) lees je je voor een vast bedrag per maand een slag in de rondte, zonder rugklachten.

Kobo kiezen? We helpen je op weg: de Kobo Clara 2E is a) super compact, b) gemaakt van gerecycled plastic en ‘ocean-bound’ plastic: plastic dat op weg was om in de oceaan te belanden en 3) waterproof! No stress dus als je op je vakantie-adres op een luchtbedje in het zwembad ligt te dobberen met je leesboek. Ook fijn: de e-readers heeft een verbetert 6″ HD E Ink Carta 1200-touchscreen (aha) met donkere modus en ComfortLight PRO (dat is dus echt top). Dankzij de ingebouwde blauwlichtreductie kun je ‘s avonds lezen zonder dat dit ten koste gaat van je nachtrust. De ingebouwde 16 GB opslagruimte van de Kobo Clara 2E biedt bovendien genoeg ruimte voor een dijk aan eBooks. Oke, laatste: met draadloze Bluetooth® technologie kun je ook nog eens draadloos genieten van luisterboeken.

De parade van de niet blote kontjes

De parade van de niet blote kontjes

Oke, en die mini mensjes dan? Hoe gaan we dat doen?

Vooropgesteld lopen de meeste kindjes de hele vakantie in hun zwembroek of -pak, nietwaar? Dat is dus wat je pakt: zwemkleding en een paar shirtjes en korte broeken en het paar sandalen dat ze aan hebben. That’s it. Zij malen er n iet om dus waarom zou jij dat wel doen? Daar willen we eigenlijk verder niet teveel woorden aan vuil maken: gewoon niet doen.

Wat wel onmisbaar is, zijn fijne luiers, en zwemluiers, als het even kan van het soort waar verder niets overheen hoeft. Die zijn er en LILLYDOO maakt ze! Het duurzame luiermerk (we schreven hier al uitgebreid over ze), staat bekend om de luiers met de heerlijke printjes dus waarom zou je daar verder nog wat overheen doen? Scheelt een berg (in)pakwerk kunnen we je vertellen! Iedereen blij.

En het speelgoed dan?

En het speelgoed dan?

Daar heb je een goed punt… Dat speelgoed neemt bergen ruimte in en alles ter plekke opnieuw kopen, is ook zo wat. Al willen we wel even het volgende punt maken: neem alleen het noodzakelijke mee! 1) een kind speelt met alles wat voor handen is, heus! 2) mensen laten altijd van alles achter waar jouw kleintje weer mee kan spelen, van schepjes en opblaas-water-spul tot Paw Patrol goodies.

Dat gezegd… Dit zijn de handigste en leukste gadgets voor op het strand

 

Thuisblijven is een optie

Thuisblijven is een optie

En weet je wat het wel is… Nederland is, mits het weer een beetje meewerkt, ook echt enorm leuk! Thuis? Lekker. Pak dan deze lijstjes er ook even bij:

Hitteplan Amsterdam

Hitteplan Nederland

Barts Best of Nederland

Poedelbadjes, pierenbadjes, waterpartijen… Hier mogen de koters los als het heet is in de stad: waterpret in Amsterdam.

Lang weg met kleintjes

Lang weg met kleintjes

O de droom… Er een half jaar… Een jaar… Misschien nog wel langer tussenuit met de hele bubs. Reizen. Remote werken. En vooral heel veel making memories. Niet zo heel veel mensen dromen hier niet van. En de meeste van hen doen het uiteindelijk nooit. Om verschillende redenen maar de belangrijkste zijn al die beren op de weg van het praktische soort. Wat doen we met school? Zijn we wel verzekerd? Gaan we onderhuren? Wat als er in Nederland iets gebeurt, kunnen we dan wel zomaar terug?

Het zijn geen geringe beren op die weg, dat geven we toe. Maar waar een wil is… Juist. Twee niet te missen tips voor iedereen die voor een langere periode wil reizen met kids. Check hier de twee niet te missen tips voor wie voor langere tijd, met kids, van huis is.