Oostenrijk, SalzburgerLand22 april 2024, door Isa de Laat

Hochkönig in SalzburgerLand: de vakantiebestemming voor een mengelmoes aan activiteiten

Oostenrijk, SalzburgerLand, 22 april 2024, door Isa de Laat

Hochkönig in SalzburgerLand: de vakantiebestemming voor een mengelmoes aan activiteiten

Een mengelmoes van alles tijdens je zomervakantie valt vaak niet mee. We willen een beetje rusten en bijkomen, maar we willen ook ondernemen. We willen niet teveel toeristen om ons heen, maar wel gezelligheid. We ons bevinden in het groen, maar ook aanschuiven bij goede restaurants. Hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar? Door een vakantie te boeken naar Hochkönig dus.

 

Deze regio, gelegen in het Oostenrijkse SalzburgerLand, is je antwoord voor een veelzijdige vakantie (met of zonder kids).

SalzburgerLand

SalzburgerLand

Van regio naar regio om alles uit die diverse vakantie te halen zou een leuke optie kunnen zijn om écht van alles en nog wat te doen tijdens je vakantie. In SalzburgerLand liggen de regio’s ideaal bij elkaar en op Nederland aangesloten (je bent er zo met de auto, trein of het vliegtuig).

Om maar een activiteit te noemen, kun je alleen al op twee wielen met trappers alle kanten op. Wielrennen, mountainbiken, e-biken, gravel biken: u roept, SalzburgerLand draait. Vanaf mei 2024 wordt de vernieuwde SalzburgerLand graveltour gelanceerd. Ook slechts een kleine afstand fietsen is ideaal: zo kan de fiets makkelijk in de lift mee naar boven, zijn er veel speciale biker-hotels, voorzieningen om je fiets af te spuiten, veel gratis oplaadpunten voor de e-bike  en ga zo maar door. Ook het wereldkampioenschap parcours bij Leogang is een hit.

Hochkönig

Hochkönig

Wie wat waar Hochkönig? Je moet Rondom de dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach wezen voor fietsen over rustige wegen tot een wandeling over de almen. Zo zijn er ontelbare routes voor e-bike (inclusief gratis oplaadpunten) en mountainbikes. Als wandelaar kom je gegarandeerd aan je trekken met meer dan 300 kilometer aan gecertificeerde wandelpaden. Nu al uitgeput van het idee dat je naar boven moet klimmen? De kabelbanen zijn er niet voor niets en draaien in de zomer ook volle toeren.

We hadden het al even over de kids, is het ook leuk voor hen? Duh, dankzij het schommelpark Hochkönig met schommels in de watervallen, speeltuinen en de langste knikkerbaan in SalzburgerLand (550 meter) is dat zeker het geval.

Met de HochkönigCard wordt het allemaal een stuk voordeliger dankzij aantrekkelijke kortingen of zelfs gratis attracties en evenementen in de regio. Zo zijn zes kabelbanen, twee buitenzwembaden, de Hochkönig wandelbus en al het openbaar vervoer in Pinzgau gratis met de HochkönigCard als je bij een van de partnerbedrijven verblijft.

Eten, drinken & slapen

Eten, drinken & slapen

Een berggevoel krijg in Hochkönig vrijwel overal, dus waar je slaapt en eet, is wat dat betreft een makkelijke keuze. Van luxe hotels met zwembaden en grote zonterrassen tot kleine appartementen die de bank niet breken.

Waar eten we? Lokaal natuurlijk! Vrijwel iedere Hütte, Alm, restaurant of kleine Kneipe gebruiken voornamelijk lokale leveranciers, die allemaal een groot gedeelte bio-producten leveren. Qua lunch en dineren maak je in deze regio dus ook niet snel een verkeerde keuze.

Vind hier meer tips voor de regio Hochkönig

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Grote kans dat we sowieso te vinden zijn in SalzburgerLand deze zomer. Nog leuker als we de portemonnee daar niet voor hoeven te trekken. SalzburgerLand geeft maar liefst zeven(!) zomervakanties weg voor twee personen in een 4****hotel, inclusief ontbijt en diner. Meedoen is easy peasy:  Vul via de link de vraag hieronder in, maak de slagzin af en stuur je inzending in. 

De vraag is: uit hoeveel etappes bestaat de Salzburger Almenweg? 17, 25 of 350. En de slogan die je af moet maken is: Ik wil op vakantie naar SalzburgerLand, ……………………….. (max. 10 woorden)

Je kunt meedoen tot 30 juni 2024.