23 januari 2018, door Maartje

Home Stock Haarlem (plus Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam)

23 januari 2018, door Maartje

Home Stock Haarlem (plus Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam)

Jeetje wat is dit een heerlijke winkel. En een pijnlijk: weer naar buiten terwijl je binnen je budget bent gebleven, lijkt schier onmogelijk. We hebben het over Home Stock Limited Editions, zoals Home Stock voluit heet. Een interieurwinkel die uitpuilt van de unieke (en oke, ook wat minder unieke maar toch van dat spul dat je hebben wil) artikelen voor in je huis. Dat feest begon in 2014 toen de Haarlemse Wouter en Sita voor het eerst hun zaak in het Raaksgebied in Haarlem openden. 3 maanden zou het duren, pop-up stijl. Inmiddels is het 2018 en is Home Stock een begrip door het land met miniwarenhuizen in Haarlem, Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam. En een online shop.

 

Barts-Boekje- Home Stock 1

Vier winkels dus, maar oprichters Wouter Boon en Sita Baarsma hebben grootste plannen: uiteindelijk zouden er maar liefst 29 fysieke winkels moeten openen, allemaal tijdelijke van aard, want dat geeft Home Stock dat lekkere now or never sfeertje.

Op het Home Stock menu een lekker allegaartje van industrieel vintage, nieuwe meubels en accessoires die je al had, maar nooit genoeg. Een bonte bedoeling zoals we ' het liefst zien. Met inspiratiehoekjes, die zijn het best van Home Stock want precies die setjes zie je zo in je eigen huis staan.

Veel van de Home Stock vintage wordt rechtstreeks ingekocht bij de bron: kelders van gesloten ziekenhuizen, zolders van oude scholen en werkplaatsen van verlaten fabrieken. Deze bronnen worden waar mogelijk vertaalt in die inspiratiehoeken. Doet er op zich niet heel veel toe (want gewoon mooi), maar wel een leuk extra weetje.

Barts-Boekje-Home Stock 2

De winkel in Haarlem, de grootste van het stel in de thuisstad van de eigenaren, verhuisde onlangs naar een vaste locatie aan de Drossestraat 16 en is maar liefst 500m2 groot. 500 m2 met merken als Madam Stoltz (kussens! lampen!), Zuiver en vtwonen. En er is tegenwoordig ook een eigen Home Stock-lijn. Al gaan we nog steeds het liefst voor de vintage items, die uiteraard echt uniek zijn. Ach, eigenlijk willen we alles.

Drossestraat 16-22, Haarlem