2 november 2019, door Maartje

Hotel Boat&Co Amsterdam en Restaurant Vessel Amsterdam (Houthavens)

2 november 2019, door Maartje

Hotel Boat&Co Amsterdam en Restaurant Vessel Amsterdam (Houthavens)

Ja? Zit je? Want mán, wat zijn we dolletjes enthousiast over het splinternieuwe (de verf is nog nat, het restaurant, restaurant Vessel Amsterdam, bijna open voor het eerste diner) en unieke Hotel Boat&Co Amsterdam. In een notendop hebben we het hier over een knettertje smaakvol hotel aan het water van het IJ in Amsterdam waar je zeker een kamer voor een paar nachten kunt boeken, maar waar je óók volwaardige appartementen voor langer huurt. O, en woon je in de hoofdstad, en heb je dus geen extern bedje nodig, schrijf dan alsnog even mee: restaurant Vessel, ook aan het water dus, is een pláátje en heeft een knisperende open haard - perfect spot deze winter: uitwaaien eerst, voor het vuur kruipen meteen daarna.

Hotel Boat & Co Amsterdam

Hotel Boat & Co Amsterdam

Eerst wat meer over het hotel: BOAT&CO Amsterdam, een gloednieuw aparthotel zoals dat heel (appartementen en hotelkamera) aan het water in de Amsterdamse Houthaven, ofwel de place (soon) to be (‘soon’, want we moeten altijd nog een beetje wennen aan een nieuwe hood, en doordat de boel op dit moment nogal in de steigers staat, is het er – toegegeven – hier en daar nu nog behoorlijk guur. Maar dat komt goed!). Het hotel is ingericht in de beste frisse kleuren en is, en dat is knap, zowel casual als stijlvol.

De ruime appartementen hebben allemaal (!) uitzicht over het waren, Auping-bedden, een ruim bureau, een comfortabele bank met 41” SMART TV en een luxe keuken. In de badkamer vind je een heerlijke regendouche en, smullen, Marie-Stella-Marisproducten. Er is een goed uitgeruste gym & wellness, een atrium, een restaurant en bar (komen we zo op terug).

Het hotel werd geopend door City ID, een snelgroeiende hotelgroep uit Amsterdam. Zij ontwikkelen van appartementenhotels geschikt zijn voor korte en ook langere verblijven. Kwaliteit, vakmanschap en oog voor detail, dat is key. Gelukt hoor. Een ander hotel van de groep is bijvoorbeeld TWENTY EIGHT (vinden we ook te gek).

Restaurant Vessel

Restaurant Vessel

Fijn, leuk, goed idee. Maar wat als je nu in Amsterdam woont en niet perse behoefte hebt aan een hotelbed? Nou, dan moet je dus ook bij Hotel Boat&Co Amsterdam wezen. In hetzelfde pand huist namelijk het groen-gele-met koper bewerkte restaurant Vessel. Een grote eetzaal die wat van de tropen (in looks) naar de ruige houthavens brengt. We moeten nog gaan tafelen maar de bar, die is al wel open. En dat is een TOPtip want daar vind je wat denken we de fijnste open haard van het moment moet zijn (meer open haarden in de dam? Hebben we: Barts Boekje – 16 x open haarden in Amsterdam).