Mexico19 juli 2022, door Teun Tielen

Boutique Hotel Casona Los Cedros in Yucatán, Mexico

Mexico, 19 juli 2022, door Teun Tielen

Boutique Hotel Casona Los Cedros in Yucatán, Mexico

Ga je naar Mexico, dan ga je naar Yucatán. Een van de bekendste streken van het land en dat is niet zonder reden. De Riviera Maya is vooral geliefd vanwege de prachtige natuur, bountystranden en de Maya ruïnes, maar heeft nog veel meer te bieden. Naast de prachtige omgeving, vind je er ook steeds meer hotspots die zeker een bezoek waard zijn, zoals boutique hotel Casona Los Cedros. Vroeger was het een familiehuis, later een kantine en vervolgens stond het 30 jaar leeg, voor het in handen kwam van de Franse architect Laura Lecúe en haar partner Alan Montfort. Na een rigoureuze verbouwing opende het hotel in 2020 haar deuren en geloof ons maar: hier wil je wezen.

 

 

 

 

Boutique Hotel Casona Los Cedros

Boutique Hotel Casona Los Cedros

Boutique Hotel Casona Los Cedros telt 8 kamers met een eigen terras. Voor wie nóg meer luxe wilt is er een suite met privézwembad. De kamers zijn verdeeld over 2 gebouwen die grenzen aan de tropische tuin. Op het dakterras kun je yogalessen volgen en genieten van een massage. Het hotel ligt in Espita, een dorpje in het oosten van Yucatán op 2 uur rijden van Cancún en Mérida. Hoewel het een klein dorp is, is het de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Aanraders? In het dorp zelf kun je heerlijk rondstruinen om de koloniale architectuur te bewonderen. Sla ook de lokale markt en een ritje in de tricitaxi niet over. Toe aan iets meer reuring? Breng dan een bezoek aan Valladolid of de Ek’ Balam ruïnes.

Authenticiteit is belangrijk voor de eigenaren van het hotel, ze wilden dan ook een concept neerzetten waarbij dit duidelijk naar voren komt. En dat is zeker gelukt. Tijdens de verbouwing werd er intensief samengewerkt met locals. De materialen die gebruikt zijn komen uit de buurt en ook de lampen, deuren en meubels werden in Espita gemaakt. De betonnen basis is niet alleen praktisch (want lekker koel), maar zorgt ook voor een moderne minimalistische uitstraling, win-win dus. Hetzelfde concept geldt voor het restaurant: er wordt gekookt met pure ingrediënten uit de streek en groenten uit eigen tuin. Het open overdekte restaurant ligt in diezelfde tuin en grenst aan het zwembad. Perfect om na het eten nog een duik te nemen.