13 september 2021, door Imara Milatz

15 x Mexicaanse restaurants in Amsterdam

13 september 2021, door Imara Milatz

15 x Mexicaanse restaurants in Amsterdam

Hola guapa! De Mexicaanse Cucina in onze grootste stad doet het goed. Het gebeurt regelmatig dat er weer een Mexicaan haar deuren opent - gelukkig! Er zijn een handje vol gouwe ouwen te vinden in Amsterdam, een aantal kakelverse, verstopte Mexicaanse vrienden en natuurlijk de geijkte tourist traps. Wij willen, uiteraard, alleen de lekkerste én de gezelligste adressen bezoeken (om vervolgens te tippen). Vandaar een kant en klaar lijstje met vijftien keer de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam. Margarita's, cerveza's, nacho's en taco galore por favor! 

Local Dealer

Local Dealer

Eerder schreven we al over de beste Mexicaan van Amsterdam. Nu is dat niet heel fair tegenover de andere toppers in Amsterdam, maar laat Local Dealer nu zeker het beste Mexicaanse restaurant van Amsterdam Oost zijn. Wat maakt het dan de beste? De gerechten zijn net wat gecompliceerder en de ingrediënten wat luxer. En dat proef je. Behalve de taste zijn ook de sfeer en looks bij LD – voor intimi, doen we gewoon – om te smullen. Op de kaart vind je taco’s, ceviche en meer kleinere snacks. En we adviseren zeker een boozy avond bij deze locals, want de drankjes zijn zo lekker. Geen probleem als je niet wilt drinken: de burritos en tortillas zijn ook heerlijk voor lunch zonder drank. Een extra chapeau nog voor de vegan taco’s en ceviche. Ook lekker voor de niet-veganisten.

Local Dealer

MasMais

MasMais

Meer mais of minder mais. Dat is lang de vraag geweest voor de mannen van taqueria MasMais in Amsterdam West. Ze ging in Mexico op zoek naar traditionele Mexicaanse recepten en maken voor hun restaurant iedere dag de maistortilla’s weer van scratch. Ze malen de mais en maken het deeg zelf. Zoals ook bij pizza hét verschil zit in een goede pizzabodem, geldt dat ook bij taco’s voor de tortilla’s die worden gebruikt. Voor de goede basis, traditionele recepten en gezelligheid zit je bij MasMais goed.

MasMais

Fiona

Fiona

Een splinternieuwe Mexicaanse vriendin opende laatst haar deuren op de Warmoestraat in Amsterdam. Persoonlijk zijn we dol op de Mexicaanse keuken (lekker en voordelig – een allemansvriend als je het ons vraagt) – welkom, Fiona! Good to know: restaurant Fiona krijgt een menukaart welke voor meer dan 50% uit vegetarische gerechten bestaat.

Lees hier meer over Fiona.

Bacalar

Bacalar

Bacalar is de nieuwe frisse Mexicaan tussen alle andere Mexicano’s in Amsterdam Noord om precies te zijn. Laat Bacalar daar nou perfect camoufleren binnen het industriële Noord waar het huist in een edgy pand (grafitti all over). Al bij Coba Taqueria geweest en enthousiast? De volgende keer staat Bacalar op het menu. Zelfde eigenaar en zelfde chef (Joachim de Buck) is gegarandeerd een succesverhaal.

Rosario Cocina Mexicana

Rosario Cocina Mexicana

Handjes  op elkaar voor het nieuwe Rosaria Cocina Mexicana in de Amsterdamse Jordaan. Verwacht geen uitgekauwde die-kennen-we-nu-wel taco’s en nacho’s. Nee nee, bij Rosaria Cocina Mexicana Amsterdam de serieuze Mexicaanse keuken van Tamales en Carnitas de pato (gekonfijte eend).

Rosario Cocina Mexicana 

 

 

Chiapas Taco-Cartel

Chiapas Taco-Cartel

De ALLERlekkerste taco’s van Amsterdam? Bij Chiapas Taco Cartel in de Pijp. Zonder twijfel. En dan is het ook nog eens de zaak met de grootste gunfactor van allemaal, vandaar op deze site wederom een keer een ode aan het kleine pijpenlaatje van een all year long zomerrestaurant. Afhalen en thuisbezorgen is de hoofdmoot en wie binnen wilt zitten, mag lekker aan de bar komen bestellen.

Chiapas Taco-Cartel

 

 

 

Calle Ocho

Calle Ocho

Relaxte sfeer, swingend Miami-esk kleurig interieur met flamingo’s en hula girls, klein, fijn: wat wil een Bart nog meer? Alles spetterend explosief op smaak gebracht bij Calle Ocho. Superhappen dit, eigenlijk een beetje om te delen, terwijl je stiekem alles voor je alleentje wilt houden.

Calle Ocho

 

 

 

"

Ook zo’n zin in Mexicaans maar proef je het liever in het land zelf? Alstublieft, de beste restaurants in Mexico, Tulum

"

Frida Cantina

Frida Cantina

Locatie check, en een goede Mexicaan is altijd een goed idee. Frida Cantina is groot en graag ingedeeld in knappe, knusse zithoeken. Happy eetspot.

Frida Cantina

 

Mr. Haz

Mr. Haz

Mocht je denken dat het nu wel klaar is met alle Amsterdamse taco-bars, dan heb je het mooi mis! Taco-Galore tegenwoordig in de Nederlandse hoofdstad, maar er was – zeker hartje Jordaan – absoluut nog ruimte voor een nieuw Mexicaans adres. Buenas dias Mr. Haz.

Mr. Haz

 

Coba Taqueria

Coba Taqueria

Jaaahaaaaa. Lord knows that we love good Mexican food. En taqueria Coba, of Coba Taqueria, wat je wil, is nu al een blijvertje, zoveel is zeker. Verwacht overheerlijk spicy food en frisse drankjes.

Coba Taqueria

 

Parakeet

Parakeet

Let’s nacho the night away! Mexicaans in Amsterdam West, met een dikke vette focus op, nouja, op de borrel eigenlijk. De cocktails zijn ontzettend on fleek (tip top in orde dus) en verder zijn het met name de krakerige Mexicaanse verse gemaakte chips met dips die hoge ogen gooien bij Parakeet. Dat is dan meteen ook wat ze voornamelijk serveren: nachoschotels.

Parakeet 

 

 

"

Ben je vooral op zoek naar de beste taco hotspots in Amsterdam. Dan moet je hier wezen.

"

Salsa Shop

Salsa Shop

In New York is het een dikke hit, in Londen vind je een Tortilla op iedere straathoek, dus waarom geen gezonde snelle Mexicaan in Amsterdam? Het Nederlandse antwoord: Salsa Shop. Dit werd een hoge, lichte zaak met een ruime counter. Het idee, een Mexicaans menu (een meerstappenplan, kind kan de was doen), met verdomde hete (hete) saus (be careful what you wish for…), zelfde yummie-ness en uiteraard taco’s. Ze zitten ook in Groningen, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Salsa Shop

Señor Mostachio

Señor Mostachio

Soms zijn er van die dagen dat we ontiegelijk veel zin hebben in Mexicaans, maar niet de deur uit willen. Señor Mostachio is de perfecte uitkomst. Hier vind je alles wat je verwacht van de Mexicaanse keuken én kun je het mee naar huis nemen (dubbel feest). Ook al kun je er even goed lekker blijven zitten. Een kleine, fijne ruimte aangekleed met Mexicaans street art op de muren.

Señor Mostachio

 

"

Is dit nog niet genoeg Mexico in Amsterdam? We hebben nog meer 

"

Los Pilones

Los Pilones

Los Pilones is killing the Margarita game. Zin in aardbei, mango of gewoon simpel, zoals we hem het liefst hebben. Ze maken het hier en ze maken het hier goed. Samen met een lekkere hap zit je hier dus wel snor.

Los Pilones

 

Cábron

Cábron

In de Pijp, rond en op de Albert Cuyp (letterlijk, als de markt geopend is, staat er een kraam met Mexicaans streetfood), vinden we nog een Mexicano genaamd Cabrón. Leuke side note over dit adres: “Cabron” is in het Spaans een fiks scheldwoord en vertaald zich naar “klootzak”, “etterbak” of nog origineler “oetlul” evenals het veel lievere “heerlijk”. Mag je zelf invullen welke betekenis jij aan het woord geeft. Wij verkiezen toch heerlijk, want heerlijk is wat dit adresje is.

Cábron