Mexico15 juli 2021, door Anne Abendroth

Overnachten in een casa-boetiek: Casona Sforza in Mexico

Mexico, 15 juli 2021, door Anne Abendroth

Overnachten in een casa-boetiek: Casona Sforza in Mexico

Mexico, oh Mexicooohoooooo! Er gaat vanuit deze kant heel veel liefde die kant op. Het lekkere weer, het heerlijke eten en de gezellige mensen. What's not to like? Nog meer hartjes voor de ontdekking van deze week. Een hotel dat zich inzet voor de eigen community. De naam? Casona Sforza in Mexico.

Casona Sforza

Casona Sforza

Casona Sforza opende zijn deuren in december 2020 en is zeker niet zomaar een hotel. Nee-nee, integendeel. Het is eerder een community project met als doel om het hotel als je tweede thuis te zien. Een plek waar je je veilig voelt. En dat is gelukt, want het hotel heeft een warme en verwelkomende sfeer. Enne… Dat stukje community zie je terug doordat het hotel gebruik maakt van producten die door mensen uit de community zijn gemaakt. You give some, you get some. Precies. Het hotel telt elf kamers die allen uitkijken op de Mexicaanse Pacific coast. En dat uitzicht is simpelweg a-dem-benemend. Sommige kamers hebben een eigen zwembad, terwijl andere kamers een balkon hebben. Dus voor ieder wat wils.

 

Luieren in een hangmat of met je voeten in het water dippen, terwijl je tuurt naar de zonsondergang? Of plof neer op een van de lounge bedden op het strand. Sounds good. Oh en heerlijk tafelen kun je hier natuurlijk ook – we hadden niets anders verwacht.

Casona Sforza