Zuid-Afrika, Kaapstad6 september 2019, door Maartje

Nieuw (en waanzinnig) hotel in Kaapstad: Gorgeous George Cape Town

Zuid-Afrika, Kaapstad, 6 september 2019, door Maartje

Nieuw (en waanzinnig) hotel in Kaapstad: Gorgeous George Cape Town

Wist je dat we as we speak druk bezig zijn met de tweede uitgave van onze Cool Cape Town gids. Hoewel 'gids' bijna een beetje te on-eerbiedig is, al zeggen we het zelf. Het is je reinste Kaapstad en omgeving-bijbel, en we zijn er maar wat trots op. Deel 1 heeft een update gekregen (al was dat nauwelijks nodig) en deel 2 is een aanvulling daarom: Cool Cape Town Kids! Juist, op vakantie naar Kaapstad met het hele gezin. Cool Cape Town Kids schaf je aan als aanvulling op Cool Cape Town, of los (maar dan mis je een hoop vakantiepret) en hoewel er uiteraard volop adressen in staan die leuk zijn voor met het kroost, kent het boekwerk ook een aantal plekken die perfect zijn voor date night (en tips over hoe een oppas te scoren). Een Kaapstadse nieuwe die we je alvast niet wilde onthouden is deze: het nieuwe boutiquehotel Gorgeous George Cape Town.

boutiquehotel Gorgeous George Cape Town

boutiquehotel Gorgeous George Cape Town

O may! Houd ons vast hoor, want Kaapstad heeft er sinds we de eerste uitgave van Cool Cape Town uitbrachten toch een pracht van een hotel bij gekregen! Gorgeous George heet het: what is in a name. Cool is het er, en eigentijds en kunstzinnig en waanzinnig. Een mini versie van de Soho House groep, qua design al jaren onovertroffen (lees: een groter compliment kunnen we niet maken). En opvallend genoeg kende Kaapstad nog geen hotel zoals deze: een vernuftig industrieel, kleurrijk hotel voor alle leeftijden.

Binnen de deuren van onze George (we mogen George zeggen) wordt op een verbluffende manier de 18e-eeuwse grandeur van het pand, het  rauwe industriële van centraal Kaapstad en internationaal design design gecombineerd. ‘Het pand’, zeggen we, maar eigenlijk zijn het twee gebouwen die al eerder, in de jaren 1940, met elkaar verbonden waren. De ene Art Deco, de andere New Edwardian. De twee werden herenigd en tellen nu 20 hotelkamers en 12 beeldige suites, verbonden door beton, staal, Victoriaanse elementen, Marokkaanse kussens, eigentijdse design, boeken en planten overal en Afrikaanse snuisterijen. Je komt binnen door historische koperen deuren: een goed begin is het halve werk, zo moet George gedacht hebben. Daarna stuit je bijna meteen op Delfst-blauwe keramische tegels die een kaart van Kaapstad vormen. 

In de kamers zelf gaan dat kleurenpalet van blauw, wit en berggroen lekker verder, afgewisseld met vaal rode Perzische tapijten en lichte rotan stoelen. Boven op het dak kwam – hallo hey – een te gek dakterras met  zwembad. Een groene oase is het, omringd door de verstomde geluiden van de stad. Mooier wordt het niet, denken we. Mocht je afzien van een kamer, dan mag je het dakterras eigenlijk niet op (deden wij wel hoor, waar een wil is…), dan is het restaurant van Gorgeous George nog steeds gorgeous genoeg voor een bezoekje. 

Binnen vijf minuten loop je naar het kleurrijke Bo Kaap en eigenlijk zijn alle highlights van de binnenstad van Kaapstad op loopafstand (al is, eerlijk is eerlijk, het adres van Gorgeous George niet de meest gorgeous locatie – maar hé, dat wordt binnen, en bovenop het dakterras, zoals gezegd dubbel en dwars goed gemaakt). Kinderen zijn welkom, maar het dakterras is adults only… Jammer maar nogmaals: waar een wil is…