Frankrijk, Parijs6 september 2018, door Maartje

nieuw in Parijs: Hotel Monte Cristo

Frankrijk, Parijs, 6 september 2018, door Maartje

nieuw in Parijs: Hotel Monte Cristo

Een van die favorieten is al een tijdje het COQ Hotel, ofwel Collection of Quality. Wat betreft de locatie van dat hotel is het vooral een helemaal prima verblijfadres als het niet je eerste keer is in de stad (anders een tikkie uit de richting). Maar wat betreft stunning looks en prijs-kwaliteit maar COQ Hotel dat helemaal goed. En is er nieuws! De groep voegde een nieuw hotel toe in de stad: Hotel Monte Cristo

Hotel Monte Cristo

Hotel Monte Cristo

Ook voor dit nieuwe Hotel Monte Cristo geldt dat de locatie niet in de bekendste postcode van Parijs staat: aan de rand van het vijfde arrondissement, tegen het dertiende aan en vlakbij de Grande Mosque (waar je ook echt een keer heen moet: er zit een plaatje van een heerlijk thee-zaakje in de moskee, vooral met mooi weer een aanrader). Jardin des Plantes en de beroemde Gobelins tapestry factory zijn ook om de hoek.

Het hotel is lekker klein (50 kamers, 3 suites en 4 zo genoemde boudoir-kamers) maar wel stukken groter dan een bed and breakfast dus (wel verkiezen nu eenmaal toch de anonimiteit van een kleinschalig hotel). Al die kamers zijn rijkelijk gedecoreerd: oosterse patronen oberal, weelderige fluwelen gordijnen en op de muren geschilderde scènes van verre landen. In de badkamer tegels van aardewerk, terrazzo en gouden randen (smullen); doet het lekker rondom het grote luxe bad. En er is meer, het voordeel van een wat meer bijzondere locatie: er is een privézwembad van 15 meter! En de verborgen sauna in de catacomben van het pand. Daar nog meer oosterse taferelen: zellij-betegelde muren, exotische planten en rotanstoelen. Smullen, we zeiden het al.

Een restaurant is er niet maar ook dat is ok: dat houdt de prijzen laag (en laten we eerlijk zijn: er is zoveel aan restaurants dat we willen zien… Kleine kans dat we eten waar we slapen when in Paris). Wel is er de RHUM-salon. Que? Jawel, het hotel is vernoemd naar een van helden van de Franse schrijver Alexandre Dumas (een literaire grootheid!). De voorouders van Dumas waren op hun beurt rumproducenten waren in Santo Domingo en dus werd er een salon ingericht met een grote collectie speciale en gearomatiseerde rum, een aantal exclusief voor het hotel gemaakt. Aan de overkant van de straat is nog een bar: die hoort bij het hotel en is al even wonderschoon.