Frankrijk, Parijs11 januari 2022, door Esmée Rebel

Oui oui, een enkeltje Parijs s.v.p. en dan slapen we bij Hôtel Nuage

Frankrijk, Parijs, 11 januari 2022, door Esmée Rebel

Oui oui, een enkeltje Parijs s.v.p. en dan slapen we bij Hôtel Nuage

Parijs, notre amour! Deze stad van de liefde heeft gewoon écht een speciaal plekje in ons hart. We schreven er hier al eerder over, maar ook hier, hier en hier vind je onze meest favoriete plekjes. Maarrr we hebben een nieuwe fav, eentje om te slapen én tot rust te komen, genaamd Hôtel Nuage. Zin om Parijs een keer te ontdekken zonder stress, hectiek of verkeer? Bij Nuage zit je opperbest. Dit Parijse urban slow luxury retreat (ja, hele mond vol) brengt je naar een plek waar je tijd en rust in ultieme luxe kunt ervaren. Klinkt als lekkere plek, nietwaar? Dachten we al. Leest u maar mee.

 

Parijs met kids ontdekken? Mais oui! Het kan én is superleuk, kijk maar.

Hôtel Nuage

Hôtel Nuage

Het begint eigenlijk al bij binnenkomst. De lobby is dé plek om even te pauzeren en een instant change of scenery in vergelijking met de ligging. Hier kijk je je ogen uit: stenen vloer, custom meubels en handgemaakte kunst. Oja, en niet te vergeten een knisperende haardvuur. Alles ademt sereniteit. In een bruisende wijk tussen Saint-Honoré en Champs-Elysées – met drukbezochte winkels en restaurants – is het fijn om je terug te kunnen trekken. Het interieur bestaat uit lichte, neutrale tinten en natuurlijke materialen (van katoen tot wol), die het rustieke gevoel extra benadrukken. Naast de lobby vind je een lounge slash bar (met jazzy sounds) én bibliotheek (met boeken omtrent slowness, mindfulness, inner journeys).

 

Wil je even in de wolken (les nuages) zijn? Slaap dan in één van de 27 kamers, waaronder vijf suites, van Hôtel Nuage. De kamers zijn stuk voor stuk geweldig ingericht met accenten in wit, beige tinten en natuurlijke materialen. Denk aan houten tafeltjes en linnen beddengoed plus te gekke accessoires, handgemaakte items én – zijn ze weer – boeken! Meer (lees)plezier en daydreaming gegarandeerd. Of je nu alleen, als stelletje óf gezin hier logeert, iedereen is welkom. Extra leuk: je hoeft geen family suite te boeken, want NUAGE heeft connecting rooms. Enne kleur- en leesboeken zijn beschikbaar voor het kroost, dus bring your kids – als je ze hebt – naar NUAGE en geniet van (de stilte van) Parijs.

Bij een overnachting hoort natuurlijk de volgende ochtend een petit dejeuner! Ergens onder de wolken (lees: in het souterrain) vind je de ontbijtkamer. Op het slow-food geïnspireerde menu? Allerlei lekkers van lokale en regionale producten en vergeet dan vooral niet ‘Egg Cloud’ (whipped mousse van ei met tomaatjes of charcuterie) te proeven. Als je naar het ontbijt loopt, kom je langs de bioscoop. Dit is een knus ingerichte ruimte, waar je bijzondere verhalen, documentaires en films kunt bekijken.

Hôtel Nuage ademt ‘slow living’, en tsja, hier wil je zijn om Parijs zonder enige haast te bewonderen. Must visit, check!