16 augustus 2021, door Michel + Renske

12 x KOFFIE IN PARIJS

16 augustus 2021, door Michel + Renske

12 x KOFFIE IN PARIJS

Parijs heeft alles wat je zoekt tijdens een stedentrip als je het ons vraagt. Sfeer, veel gezelligheid op de terrasjes, cultuur en daarnaast mooie parken voor het benodigde groen en - duh - een fantastische keuken. Een weekend in Parijs gaat hand-in-hand met un croissant et un café op een Frans terras. Waar de croissants en pâtisseries niet beter kunnen, is de koffie - van oudsher - in Parijs niet perse heel lekker. We herhalen: van oudsher! Gelukkig vind je in de lichtstad tegenwoordig volop gezellige zaken die wél goede koffie zetten. Niet altijd tres Frans, wel altijd knus. Et voilà, dit zijn onze favorieten, 12 x koffie in Parijs.

Terres de café + Boneshaker

Terres de café + Boneshaker

Terres de café
Een heerlijk plekje om aan te doen in combinatie met een bezoek aan de Eiffeltoren. Je bestelt er vakkundig gezette koffie, sapjes en andere drankjes. Het interieur is knus en de gevel is gewoon heel gezellig en fotogeniek (ook wat waard, non?)

67 Av. de la Bourdonnais, Parijs

Boneshaker
Een klein beetje zwaar op de maag deze wel maar dat mag de pret niet drukken. Bij Boneshaker ontkom je namelijk niet aan een lekkere donut on the side – naast die lekkere koffie dus. Ook leuk? Het grappige pandje. Waar steevast boven op de eerste verdieping een Kitchenaid het raam open houdt voor het keuken team dat boven alle donuts draait. Like.

77 Rue d’Aboukir, Parijs

Kaffeebar 19 + Radiodays

Kaffeebar 19 + Radiodays

Kaffeebar 19
Iets buiten de gebaande paden vind je Kaffeebar 19. Tip: het is – bijvoorbeeld – leuk om dit deel van de stad per fiets te verkennen (werkelijk de moeite waard). Langs het water (straatje afslaan en je bent er) vind je deze koffiebar met Duitse eigenaren. Na een heerlijke iced latte (zit een snufje kaneel in, is lekker!) kun je heerlijk zitten langs het water of gewoon in het knusse zaakje zelf. Mochten er kids mee reizen, is het ook een tip om even langs Parc de La Vilette te gaat: hier is een speeltuin een enorm grote ‘draak’ waar kids doorheen kunnen en uiteindelijk vanaf kunnen glijden, grasvelden en heerlijke picknick stekjes.

26B Rue de l’Ourcq, Parijs

Radiodays
Deze hippe zaak voelt eigenlijk aan als een trendy buurthuis. Chille vibes, fijne kaart en een precies goed relaxt muziekje voor eronder. Zowel buiten als binnen vertoef je goed. De buurt is ook het scrollen waard: een straat ervoor loop je langs het kanaal waar je met een beetje mazzel ook de kleine boten doorheen ziet komen.

15 rue Alibert,  Parijs

Ten Belles + Saint Pearl

Ten Belles + Saint Pearl

Ten Belles
Ten Belles is wellicht wel onze grootste favoriet. Waarom? Omdat ze in alles wat ze doet retegoed zijn. Zo bakken ze brood, maken ze heerlijke lunch en brunch maar zetten ze ook buitenaards goede koffie. Met een beetje mazzel kan je plaatsnemen op de krukken aan het raam buiten en dat maakt ook meteen een enorm knap goed plaatje.

10 Rue de la Grange aux Belles, Parijs

Saint Pearl
Dicht bij Pont Neuf vind je Saint Pearl, een klein (ja heel klein) pandje, zonder wc, dat is dan wel een weliswaar minpunt maar verder om door een ringetje te halen. Hier drink je op de zonnige tafeltjes of lekker binnen de heerlijkste matcha’s maar ook zeer goede cappuccinos. De brunchkaart heeft alle klassiekers; avo toast, eggs benedict, omelet, pancakes maar een echte lokale tip? De matcha cinnamon bun. Kaneelbroodje dus met matcha.

38 Rue des Saints-Pères,  Paris

Le Pépinière des Batignolies + Fringe

Le Pépinière des Batignolies + Fringe

Le Pépinière des Batignolies
Heerlijk zaakje met een te gek interieur van stoere muren, knusse hoekjes en gezellige lampen. Fijn stekje om even te zitten en uit te blazen van de kilometers Parijs in je benen. Zaakje zit op 20 minuten wandelafstand van de Sacre Coeur en maakt dit dus de perfecte stop voor als je de klim gaat maken.

15 Rue des Dames, Parijs

Fringe
Fringe heeft op de gevel staan: coffee, food, photography. Geen woord van gelogen: in alle drie de beschreven topics zijn ze spot on. Heerlijke koffie, prachtige platen aan de muur en pastries en avo-toast om meer van te willen.

106 Rue de Turenne, Parijs

The Broken Arm + Ob La Di Café

The Broken Arm + Ob La Di Café

The Broken Arm
In het hart van Le Marais vind je The Broken Arm, een lichte, frisse zaak waar je niet alleen voor je koffie heen kunt, maar ook voor je kloffie. Ruim 200 m2 telt The Broken Arm, verdeeld over twee verdiepingen, en op al die meters is er plek voor rekken vol moois van Carven en Kenzo, en voor een bakkie leut. Een nieuwe klassieker; niet te missen.

12 Rue Perrée, 75003 Parijs. The Broken Arm

Ob La Di Café
Een favoriet, of je nu van koffie houdt of niet. En of je nu naar Parijs gaat, of niet. Oke, dat laatste is niet helemaal waar want je moet dus wel naar Parijs voor een bakkie pleur of tres lekker seriously easy going ontbijt (yoghurt-dingen zoals met vijg en quinoa-granola, avocadotoast of, de favoriet, het versgebakken ‘purple haze’ brood) in het vrolijke, blauw-witte mini-zaakje dat Ob La Di Café heet.

54 Rue de Saintonge, 75003 Parijs. Ob La Di Cafe

Peloton Café + Holybelly 

Peloton Café + Holybelly 

Peloton Café
Een beetje zomer in een onterecht onbemind straatje aan de rand van Le Marais, vlakbij Hotel Emile, onder andere. Het Peloton Café staat bekend om, ja, steengoede koffie, maar niet veel minder vanwege de zoete wafels en heerlijke citroentaart. Een beetje (maar echt maar net) uit de richting en daarom een topplek om je even in alle rust terug te trekken.

17 Rue du Pont Louis-Philippe, Peloton Café

Holybelly
In het tiende arrondissement (waar ontzettend veel leuke eet- en drinktentjes zijn, zoals bijvoorbeeld Cafe Smörgås) vind je Holybelly. Een ‘Melbourne style café’, zoals ze zelf zeggen, met niet alleen steengoede koffie maar ook waan-zin-nig lekker ontbijt. Zoals de stapel pannenkoeken met vers fruit, noten en ahornsiroop. Je zult wel even moeten wachten op een tafel, want het is altijd drukker dan druk.

19 Rue Lucien Sampaix, 75010 Parijs. Holybelly

Seasons + Café Kitsuné 

Seasons + Café Kitsuné 

Seasons
Koffie, ja, heus, maar eigenlijk smokkelen we hier een beetje want je wil vooral naar Seasons voor het gezonde en overheerlijke ontbijt en een lunch van dat zelfde soort. Pancakes met bacon en crispy siroop, matcha en acai bowls, allebei van het seizoen, vier verschillende soorten muesli, bagels met ei, avocado en allerlei smeersels, zelf samen te stellen, en, zoals het de Fransen betaamt, een keur aan taart. De zaak is voor de verandering nu eens niet ienieminie maar ruim en licht en na de (vroege) lunch loopt de tent leeg en is het met stip een favoriet voor een gewonnen uurtje op de laptop.

1 rue Dupuis, Seasons

Café Kitsuné
Heel eerlijk gezegd vinden we Café Kitsuné een klein beetje overgewaardeerd. Niet zo gezellig. We hebben amour te over voor het bijbehorende modemerk (bonjour Parisiene sweater!) maar het café, tsja, dat is gewoon een beetje saai. De koffie is top, to go is een optie en zitten met je laptop kan hier ongestoord, en dat is ook wat waard.

51, Galerie Montpensier, Café Kitsuné