Nederland, Amsterdam25 oktober 2019, door Jorien Thijs

Hotel Park Centraal Amsterdam: gerenoveerd en goedgekeurd

Nederland, Amsterdam, 25 oktober 2019, door Jorien Thijs

Hotel Park Centraal Amsterdam: gerenoveerd en goedgekeurd

Soms is een plek een gegeven, iets dat er al zo lang zit en waar je bijna dagelijks langs komt, zonder dat het je nog opvalt. Park Centraal Amsterdam – voorheen Park Hotel – is al sinds 1880 een begrip en is zo’n typische voorbijfietsplek. Zonde, want na een stevige renovatie is alleen de bar beneden al een borrelbezoek waard. Om over de opgepoetste kamers nog maar te zwijgen.

Park Centraal Amsterdam

Park Centraal Amsterdam

Wie een hotel kiest op basis van locatie, locatie, locatie valt als een blok voor hotel Park Centraal Amsterdam. Het Vondelpark als achtertuin, Museumplein letterlijk om de hoek en Paradiso op een paar minuten slenteren. En naast een van dé Amsterdamse restaurants voor sushi (vinden wij): MOMO. We zeiden al dat je er vaak voorbij bent gefietst. En dat je de volgende keer op de rem moet trappen om hier even te komen hangen. Binnen is het namelijk pretty awesome gerenoveerd.

In de lobby staan heerlijke banken uitnodigend te wezen en knettert een gezellig haardje. Overal zijn knusse hoekjes en hangen glimmende spiegels. In de bar van Park Centraal, Bar Claes, pak je een lekker zitje of een fijne barkruk. Drankje erbij, wat te snaaien en je vrijdagmidagborrel is check. Met een kleine maar fijne kaart zet het hotel in op alllemansvrienden zoals chips met dips, flatbread en sliders. Naast cocktails en een hele rits aan G&T’s, ook mooie wijnen per glas en per fles.

Naast je volgende go to voor de vrijmibo, is Park Centraal ook dé plek voor een bedrijfsevenement: er zijn acht vergader- en evenementenruimtes en het hotel telt 189 kamers. Ideaal voor grotere gezelschappen, maar je bent bij Park Centraal ook als tweetal aan het goede adres. Boek de duplex kamer met splitlevel. Beneden lekker hangen met uitzicht over de Stadhouderskade, boven slapen en badderen. Het is dat er zoveel leuks in de omgeving is, want binnen bij Park Centraal is het heerlijk bivakkeren.

Park Centraal Amsterdam