Frankrijk2 september 2022, door Michel + Renske

Maison Seraphine – de leukste B&B in het afgelegen Laon, Frankrijk

Frankrijk, 2 september 2022, door Michel + Renske

Maison Seraphine – de leukste B&B in het afgelegen Laon, Frankrijk

Maison Seraphine heeft weinig uitleg nodig. Een kleine blik op Instagram en je droomt weg bij dit heerlijke Franse, brocante doch vrolijke interieur. Maison Seraphine wordt gerund door een koppel met kind en die zijn parttime in Seraphine en deels in hun andere huis Maison Sollier - dat als geheel te huur is (kan 15 man in).

 

De B&B staat in Laon, een dorp wat opzicht geen must-see is. Maar in de omgeving zijn genoeg leuke dingen te zien of doen om je 2 dagen prima te vermaken. Zo is een bezoek aan Reims een must, kan je naar Axo'Plage. Een strand met daarbij allerlei leuke speel dingen (van hout, zonder al te veel hysterie).

Maison Seraphine

Maison Seraphine

Bij Maison Seraphine boek je gemakkelijk via Instagram of via de site. Kind kan de was doen. Voor het inchecken krijg je de code van het huis en kan je dus zelf inchecken – houden we van.

Het prachtige gebouw staat in het centrum van Laon. Een klein dorp ten noorden van Parijs (1,5 uur rijden), wat het een prima stop maakt als je met de auto naar Parijs gaat, maar niet te lange stukken wilt rijden. Het dorp an sich is niet enorm boeiend, maar ligt prachtig op een grote heuvel – waardoor je een weids uitzicht hebt.

Maison Serpahine heeft een klein tuintje (tijdens ons bezoek was deze gesloten vanwege privé gebruik door de eigenaren. Een klein gemis hartje zomer, maar dat mag de pret niet drukken, want het interieur compenseert alles). Veel kleur, veel vintage en daarom een dolle boel.

Bij binnenkomst kom je rechts meteen de speelkamer tegen- een walhalla voor kids met eigenlijk speelgoed voor alle leeftijden. Zijn ze zo een paar uur zoet mee.

De huiskamer is knus en gezellig en ‘s ochtend worden hier de lekkerste ontbijtjes klaargezet. Pain chocolat, fruit, heerlijke kazen, taartjes, verse lokale appel- en peersap en uiteraard stokbrood.

Met liefde helpt het koppel je met lokale tips, fijne eetplekjes of andere benodigdheden.

17 Rue Saint-Martin, 02000 Laon, Frankrijk