Italie1 juli 2021, door Anne Abendroth

It’s a classic: De Wow factor is on bij Hotel Santa Caterina in Amalfi, Italië

Italie, 1 juli 2021, door Anne Abendroth

It’s a classic: De Wow factor is on bij Hotel Santa Caterina in Amalfi, Italië

For the people in the back: never underestimate the power van een echt goede klassieker. Wie hier op deze site komt voor enkel en alleen het hipste en het nieuwste, zit toch verkeerd: zelfs de coolste hippe haalt het niet bij een adres dat door de jaren heen zijn diensten heeft bewezen. Dat is pas cool, non?

In die categorie mag Hotel Santa Caterina aan de Amalfikust in Italië echt niet ontbreken: ken je die jaloersmakende iconische beelden van de witte huizen een ruige, rotsige kuststrook gebouwd? Duidelijk genomen vanaf een terras of vanuit een zwembad. Citroenen, roomwitte parasols, bootjes dobberend op het water, alles on fleek? Juist. En de fotograaf zat naar alle waarschijnlijkheid bij Hotel Santa Caterina.

Meer Italië lees je via de link. ent, daar waar het sowieso wonderschoon is? Naar het supermooie Hotel Santa Caterina.

Hotel Santa Catarina

Hotel Santa Catarina

Je vindt het hotel dichtbij het historische centrum van Amalfi. Het ligt vlak boven de zee met een uitzicht waar je u tegen zegt. Santa Catarina is de perfecte uitvalsbasis voor dagelijkse tochten naar Pompeii, Herculaneum, Paestum, Ravello, Napels, Sorrento en Capri. Pluspunten dat het hotel pendeldiensten van en naar het centrum van Amalfi aanbiedt. Maar goed… Het centrum is zo dichtbij dat je er ook wandelend naartoe kunt. Kan er weer extra tiramisu gegeten worden.

De inrichting van de kamers zie je terug als je buiten rondstruint en tuurt naar de stijl van de supermooie villa’s. Denk aan grote lichte ruimtes, keramische vloeren, badkamers met veel marmer en uitzicht vanaf het balkon op de zee of op de privé tuin.

In het hotel bevinden zich maar liefst twee restaurants met uitzicht op de zee. Glicine is in 2020 bekroond met een Michelinster en het restaurant heeft een breathtaking uitzicht over de baai van Amalfi. Je kunt hier genieten van traditionele gerechten en mediterrane smaken. Ook hele fijne keuzes voor veganisten, vegetariërs en ga zo maar door, ha! Van april tot oktober opent restaurant Al Mare zijn deuren met ook weer dat spectaculaire uitzicht over de zee. Hier wordt gegrilde vis en pizza uit houtoven geserveerd. Naast deze restaurants is er ook nog een bar waat je een drankje of espresso kunt drinken. Wat dacht je van een aperitief met vrienden of een snack voordat je naar het strand gaat? Molto bene La Terrazza Bar. Oh, en je kunt hier ook genieten van een breed scala aan cocktails en lekkere happen. Niets verrassends (want Italïe), dus de wijnliefhebbers kunnen ook hun geluk niet op. Santa Catalina heeft een wijnkelder waar je u tegen zegt. Samen met de partner/vriend(in) verschillende Italiaanse wijnen en andere lekkernijen uitproberen. Wie wil dat nou niet? Precies.

There’s more! Het hotel heeft namelijk een heuse beach club met toegang tot een privé strand inclusief zoutwater zwembad (hier vind je dus restaurant Al Mare). En natuurlijk kun je ook op het strand verfrissende drankjes of cocktails gemaakt van fruit bestellen om af te koelen van die uren in de zon. Si, si, si!

Hotel Santa Catarina