Italie, Florence17 september 2022, door Romy Weevers

Het hele jaar door prima vertoeven in Hotel Villa Barone in Italië

Italie, Florence, 17 september 2022, door Romy Weevers

Het hele jaar door prima vertoeven in Hotel Villa Barone in Italië

Hotel Villa le Barone biedt de perfecte tussenstop tussen Florence en Siena. En geloof me, hier wil je misschien ietsje langer blijven dan één nachtje. Of zeg maar gerust: nooit meer weg. Verwacht barokstijl bedden, fantastisch lief personeel en een omgeving waar je 'u' tegen zegt. Dit is zo’n plek waar echt alles samenkomt: zwemmen, lekker eten, wellness, prachtige natuur en zelfs een stukje historie. Kortom: alles is mogelijk en alles wat je wil is binnen handbereik. Italië, ti amo!

Hotel... of Villa?

Hotel... of Villa?

De Villa behoort sinds de 16e eeuw tot de Della Robbia familie, een creatieve familie van onder andere beeldhouwers, en is omgetoverd tot een hotel vol luxe waar gasten zich kunnen terugtrekken. Het doel van Hotel Villa le Barone is om een thuis weg van huis te vormen: een zorgeloze stay, zo te zeggen. Want thuis worden we nooit zo in de watten gelegd. Een ding is zeker, je komt hier niets tekort! De kamers hebben iets weg van de barokstijl (kleine Bridgerton fantasie: die hele hete Netflix-serie over de Londense high society uit de 19e eeuw ), zodat je je echt een royal voelt tijdens je vakantie.

 

Wat kun je hier als hotelgast verwachten? Voor de waterrat onder ons: zwembaden in overvloed! Koel af in een zoutwaterbad of dompel onder in een van de verwarmde zwembaden of infinity pool. De zwembaden zijn omringd met fijne ligbedden, hello tan! Op het terras, met een glas wijn in je hand, kijk je uit over de prachtige omgeving. Spot de mooiste rozentuinen, olijfbomen en wijngaarden. Mocht je toch zin hebben in een actievere getaway, sla dan een balletje op de tennisbaan. Of verken de buurt (als echte Hollander) op de fiets, tijdens een fietstour!

Ieder seizoen genieten

Ieder seizoen genieten

Hoewel we dol zijn op zon (is het al zomer?), is er ook genoeg te doen op de koudere dagen. De tuin belooft ieder seizoen vol in bloei te staan. Dus zelfs in de herfst én winter kijk je hier je ogen uit. Kruip op de koudere dagen dicht tegen je lief aan bij de open haard of proef de vele Toscaanse specialiteiten en lokale Chianti wijnen (hoor ik daar wijnproeverij?).

 

Verder staan er twee elektrische voertuigen (houden wij van!) op de parkeerplaats van het hotel. Deze mogen de gasten gebruiken om te touren. En laat dat nou perfect zijn, want de omgeving van Villa Le Barone is prachtig! Ga er dus lekker op uit en ontdek de tientallen historische pareltjes in de buurt. Oh, en mocht je de Italiaanse keuken nog niet zat zijn en mee naar huis willen nemen, er zijn Toscaanse kooklessen beschikbaar. Buen appetito!

 

Voor het ultieme sfeerbeeld: check hier hun Instagram account of website. Wij smelten weg bij iedere foto…